24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStaicu, şah la Anghel

Staicu, şah la Anghel

Dinel Staicu mută din nou în scandalul acţiunilor Comcerealis şi anulează vânzarea pachetului majoritar de acţiuni deţinute de SIF Oltenia la Comcerealis, după ce acţionarul minoritar Mihai Anghel a făcut scandal în justiţie şi presă. Urmează mutarea lui Anghel.
SIF Oltenia a anulat miercuri după-amiază procesul-verbal de licitaţie şi contractul de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de 65,3% din acţiunile Comcerealis SA Craiova, în urma scandalului dintre Dinel Staicu şi Mihai Anghel. Pe 5 noiembrie, compania vânduse la licitaţie contra 1,8 milioane de euro acţiunile deţinute la Comcerealis către Forest Oil SRL Craiova – o firmă controlată din umbră de preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu. Omul de afaceri Mihai Anghel, care deţinea în nume propriu 30% din Comcerealis, a atacat în instanţă vânzarea acţiunilor, pe motiv că prima ofertă trebuia făcută coacţionarilor. După ce scandalul a explodat în presă, preşedintele Dinel Staicu a făcut un pas înapoi strategic şi a anulat vânzarea „fără ca Forest Oil să solicite daune către SIF Oltenia“. SIF a comunicat că această convenţie a fost încheiată „ca urmare a notificării şi opoziţiei formulate de domnul Mihai Anghel“.
Mingea a fost aruncată în terenul lui Anghel. „Nu am dorit să se creadă că cine ştie ce interese am avut noi acolo şi de aceea s-a anulat vânzarea. Părţile au fost puse în situaţia iniţială şi vom vedea dacă domnul Anghel va face o ofertă pentru preluarea acţiunilor“, a spus Teodor Buzatu, membru în CA al SIF Oltenia.
La rândul său, Mihai Anghel ne-a declarat că nu ştie dacă va face sau nu o ofertă de preluare a acţiunilor. „Nu asta este prioritatea mea actuală. Probabil că le-a fost frică pentru că au făcut şmecherii, de aceea au anulat licitaţia“, a spus Mihai Anghel.
Comcerealis este o societate care a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 12,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro) şi pierderi de circa 490.000 de lei (114.000 de euro). În aceste condiţii, pare suspect interesul ridicat al celor doi oameni de afaceri pentru această companie. Interesant este că prin această poveste Dinel Staicu a trasat deja mişcarea de mat la Mihai Anghel, care se vede nevoit să ofere cel puţin 1,8 milioane de euro pe pachetul majoritar de acţiuni la Comcerealis pentru ca SIF Oltenia să aibă justificarea de a vinde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII