Factura greu întreţinutăCraiovenii îşi plătesc tot mai greu facturile la întreţinere şi restanţele ar putea să crească în perioada următoare, susţin unii dintre reprezentaţii asociaţiilor de proprietari.

Administratorii încasează sume tot mai mici comparativ cu anul trecut. Cei mai mulţi restanţieri sunt din rândul şomerilor, al familiilor cu mai mulţi copii şi chiar al bugetarilor. „Proprietarii îşi achită mai greu facturile, deşi în această perioadă valoarea lor nu este aşa de mare. Mulţi lucrează în învăţământ şi veniturile lor nu mai sunt aceleaşi. Nu se iau în discuţie cazurile sociale care figurează mai tot timpul ca debitori. Sunt proprietari care erau buni-platnici, dar au început să întârzie cu plata întreţinerii de la o lună la alta“, susţine Elena Popescu, administratorul Asociaţiei nr. 20 Calea Bucureşti. Faptul că unii dintre craioveni reuşesc cu greu să susţină costurile legate de serviciile de utilităţi ale locuinţei este confirmat şi de furnizorul de căldură al oraşului, Regia Autonomă de Termoficare (RATrf) Craiova, care, faţă de ceilalţi furnizori de utilităţi, nu prea are posibilitatea să-i debranşeze pe rău-platnici. „Într-adevăr, o diferenţă la încasări se resimte, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Diferenţa ar fi de 7% mai puţin acum, raportat la anul 2009. Veniturile multora dintre proprietari s-au diminuat şi aceasta ar fi una dintre cauze“, a declarat Olimpia Geantă, director economic la RATrf Craiova. Asta în situaţia în care Termoficarea are, la rândul ei, către producătorul de energie termică – Complexul Energetic Craiova – o datorie de peste 125 de milioane de lei. Ultima tranşă plătită către CE Craiova se ridică la valoarea de 56 de milioane de lei şi stinge costurile pentru luna ianuarie 2009.

Pensionarii strâng cureaua

Mulţi craioveni sunt nevoiţi să reducă din bugetul alocat hranei pentru a dirija fondurile către acoperirea cheltuielilor de întreţinere a casei, mai precis gaze, curent, termoficare, apă-canal, salubritate.

Ca şi până acum, cei care nu uită să treacă pe la asociaţie sunt tot pensionarii. „De o săptămână încasăm prima factură la întreţinere de când se furnizează căldură, adică pe luna octombrie. Încasările sunt slabe. Au venit, ca de fiecare dată, pensionarii. Ei se strâng de la toate şi plătesc mai întâi datoriile“, a spus preşedintele Asociaţiei nr. 5 din cartierul 1 Mai, Victor Stamin.


ANRSC impune preţul gigacaloriei

Preţul de referinţă al gigacaloriei va creşte, în medie, de la 1 ianuarie 2011, cu peste 10%, potrivit ANRSC.

„Preţul mediu local de referinţă va înregistra în 2011 o creştere de 10,65%. Evident că aceste creşteri au câteva explicaţii de care să ţinem cont. Pe de o parte, scade consumul şi, de asemenea, există o influenţă a creşterii de TVA de la 19 la 24%“, a declarat preşedintele ANRSC, Mircea Matei. Cu cât vor creşte facturile depinde, însă, de fiecare primărie în parte. În funcţie de banii disponibili, autorităţile locale decid cât pot acoperi din costul gigacaloriei. Din calculele autorităţilor, însă, factura lunară ar putea creşte, în medie, cu 11%. (preluare Realitatea TV)Comenteaza acum

25 Comentarii

 1. Jinx said:

  Ma tanti iar incepusi sa canti prohodul astora? Iar incepi cu PROFESORII PROFESORII.!!!!! BAAA ROMANIA NU E POPULATA DOAR DE PROFESORI! ETE CITAT “Mulţi lucrează în învăţământ şi veniturile lor nu mai sunt aceleaşi.”
  FOARTE BINE ! AU 16 ORE PE SAPTAMANA CU ELEVII…RESTUL PANA LA 40 CE FAC? CAFELE SI TIGARI PRIN CANCELARIE

 2. administartor srl said:

  Factura sau impunerile pe Lista de plata!? E o diferenta confuziva intre una si alta. Ca factura nu au vazut-o niciodata bietii pensionari platitori este normal ca nivelul acestora de cunoastere si moralitate in multe cazuri sub limita. Asociatia de proprietari ste organizatia proprietarilor in cladire spune Legea condominiului. Pai daca se respecata legea si primaria isi respecta obligatia de a consilia proprietarii sa se asocieze pe cladire in asociatii legale, asociatii din care puteau face parte si acesti pensionari zelosi dar in acelasi timp victimele propriei necunosteri si credulitati, s-au transformat vechile asociatii de locatari total in afara legii in structuri mafiote sub denumirea de asociatie de proprietari cu numar cum le-a dat primaria. Pe cine si cui fac acestea servicii!? De fapt bietilor furnizori majoritatea din subordinea primariei. Ce se urmareste!? Asta veti vedea, ca tot va doare sufletul de Ratrf saraca!?

 3. delia said:

  ,,Nu are posiblitati sa-i debranseze pe cei rau platnici” ?nu vor , fiinca le dispare obiectul muncii.Eu personal pentru o debransare ,pe care faptic am rezolvat-o f.f.repede, scriptic m- am plimbat cam mult .(e vorba de aprobarea de debransare de ce?)

 4. Craiovita Noua said:

  Da, in perioada de criza, cand oamenii isi platesc tot mai greu facturile, asociatiile strang bani pentru rulment si reparatii. Bani care se duc nicaieri si pe care cei care ii dau nu-i vor recupara niciodata. Dupa ce ca oamenii strang cu greu sumele pentru a-si plati intretinerea, mai trebuie sa ia in calcul si aceste fonduri numite rulment si mai stiu eu cum. Verificati mai detaliat fenomenul si vedeti ce descoperiti…

 5. sef de scara rulanta said:

  Da,si multi colocatari de-ai nostri au inceput sa lase in seama celor corecti plata pentru cheltuielile comune a persoanelor scazute(dar care locuiesc in apartamente efectiv) sau nedeclarate.Am numai pe scara mea(14 locuinte)7 asemenea cazuri.

 6. administartor srl said:

  Ma bucur ca incepeti cat mai multi sa va desteptati. Dreptate ai delia, pentru ca in loc sa elimine pierderile prin neplata prin debransare, onorabilele regii, angajaa recuperatori gen firma URBAN, sa te dea afara din casa ca nu le platesti HOTIA. Ti-au luat si bani pentru debransare?
  Stimabi le de la 4, Craiovita Noua, mata ai dreptate intr-un fel. Daca ai avea asociatie legala pe cladire asa cum prevad si legile, plateai fond de rulment, care este plata anticipata a consumului. Nu ma apuc sa-ti explic o intreaga meserie ca imi trebuie vre-o cativa ani, ca la facultate. mai bine fa-o tu si invata-ma si pe mine degeaba. Pentru 5 seful scarii rulante, pai asa e cam peste tot stimabile, pentru ca cei ce au gasit acesta modalitate infractionala te fura cu asociatia acceptata de toti si de tine ca le platesti, HOTIA organizata, de primarie, magistrati, politisti, si apartinatorii lor. Pai s-a intrebat vreodata vre-o regie cu cine au incheiat contracte de furnizare. Cu ei cei nelegali, dar acceptati sa platiti voi, far sa stiti nici ce nici cat costa contractual “serviciile”. Va exploda buba mai devreme sau mai tarziu. Veti vedea atunci cat de manipulati ati fost inclusiv de gds, care nu scrie adevarul, macar ce spune legea si ce exista. Sa aiba interese si gds in acesta coruptie organizta!? Ori doar ziaristii care sunt si ei “stimulati” prin scaderi la intretinere, ca platesc fraierii de pensionari. Ete ca nu toti sunt fraieri, ca eu ca pensionar nu va pic in plasa.

 7. pentru administrator srl said:

  Iata o parere avizata despre fondul de rulment, iar dumneata, stimabile pensionar, se pare ca te crezi mult prea destept… esti tare in replica si e evident ca iti place sa platesti inutil… nu prea ai habar de ce spui nici matale…
  “In legatura cu cele semnalate de dvs. : fondul de rulment nu este obligatoriu, nimeni nu poate invoca sub nici o forma obligativitatea platii acestuia. Nu exista cadru legal pentru obligativitatea platii fondului de rulment. Fondul de rulment nu se constituie in obligatie de plata si in consecinta nu se supune penalizarilor. Daca doriti sa achitati fondul de rulment (ca si pe cel de reparatii) tineti cont sa cereti cand vi se incaseaza banii o chitanta personalizata, separata de cea a platii intretinerii. In legea speciala a asociatiilor de proprietari H.G. nr 1588/2007 se fac referiri la fondul de rulment. Acest fond de rulment nu intra sub incidenta Codului Fiscal. Este interzis ca sumele care provin din achitarea fondului de rulment sa fie depuse in banca, ele trebuind sa fie in rulaj continuu. Asa cum am afirmat in presa scrisa si la televiziuni, colectarea fondului de rulement nu trebuie facuta in perioade de criza economica, intrucat conduce la deprecierea situatiei economice a locatarilor.
  Legat de fondul de reparatii : obligativitatea platii sale este legata de respectarea conditiilor legale (pe care vi le-am atasat in mail). In rest, asociatia trebuie sa puna la dispozitia proprietarilor factura pro-forma cu costul estimativ al reparatiilor in functie de care se face plata fondului de reparatii. Nu poate fi ascunsa nici o alta forma de plata sub forma fondului de reparatii. Acesta trebuie utilizat exclusiv pentru reparatii prezente sau viitoare (in ambele cazuri asociatia este obligata sa puna la dispozitie facturile cu costurile existente sau estimate ale lucrarilor de reparatii).
  Asociat ia noastra va sta oricand la dispozitie cu informatii. Daca doriti sa actionati in instanta asociatia dumneavoastra, FAPR va pune la dispozitie, gratuit, tot suportul legal necesar si va acorda sprijin juridic (avocat etc), intrucat suntem ferm decisi ca astfel de fenomene de nereguli trebuie sa inceteze in cadrul asociatiilor de proprietari. ”

 8. completare tot pentru administrator srl said:

  Am uitat sa precizez ca raspunsul avizat ii apartine lui Radu Opaina.

 9. administartor srl said:

  In mod normal mai ciocapix cum mai postezi ar trebui sa te ignor, sa te trec in lista celor ce jignesc si cum ai spus se cred destepti. Cine este acest Radu Opaina!? A un rege, un presedinte pe viata a unei asociatii a asociatiilor de locatari si propriatari. Parerea lui avizata cum spui matale, ” In legea speciala a asociatiilor de proprietari H.G. nr 1588/2007 se fac referiri la fondul de rulment.” Pai mai nene ce ma certi cu timpenia asta de parere a lui opaina-un excroc, Tocmai spune in text ca este Hotarare de guvern, Iar hotararrea respectiva este regulamentul de aplicare a legii 230/2007. Asa ca stimabile inainte de a da cu copy paste de prin articole de gazete ca si gds, mai invata, chiar si ce este fondul de rulment. Iti recomnad Legea contabilitatii. Oricum matale inveti dupa ziare. Rau faci, rau o sa tragi.

 10. cvn said:

  Dupa cum iti protejezi osul, chiar pari a fi administrator, ca doar asa se explica ardoarea cu care sustii perceperea de taxe de la bietii cetateni, ca deh, trebuie sa dea tot felul de taxe pentru ca unii ca matale vad ca e normal sa dea… N-ai priceput nimic, insa mizez pe faptul ca fiecare isi ia rasplata dupa cum merita, chiar si in ceruri, in ultima instanta. Asadar, cand o fi sa dai taxe si sa fii inglodat in ele, astfel incat sa nu mai stii ce sa faci, sa te gandesti la discutia de pe forumul asta. Am incredere in justitia divina.

 11. administartor srl said:

  Acum vad ca postezi cvn. Tocmai ca nu osul il protejez stimabile Craiovita, ci te inormez pe tine corect si cat mai la obiect. Cum idiotenia face casa buna cu hotia, plateste in sistemul comunist pana la adanci batraneti. Perdantul esti tu, insa prin insistenta ta ii minti si pe altii, la fel de natarai, ori chiar interesati in acesta degringolada. Credeam ca te documentezi inainte de a mai veni cu replici idiocrate.Cat priveste taxele, vezi ce-ti scriu si la articolele despre taxe. Insa iar vei interpreta dupa capul tau educat de articole perverse si vei injura pe cel ce-ti destupa mintea. Reciteste ce ai scris “Dupa ce ca oamenii strang cu greu sumele pentru a-si plati intretinerea, mai trebuie sa ia in calcul si aceste fonduri numite rulment si mai stiu eu cum.” Tocmai in ajutorul tau venisem cu postarea, iar tu ma contraici cu un fragment din ce ar fi zis opaina. Ala e o nulitate smechera ce a facut bani pe seama fraierilor. Vezi cat platesti ca esti afiliat asociatiei lui opaina. pai el vorbeste i interesul lui, nu al tau, ca tu doar platesti dar inca nu sti. Invata carte tinere!

 12. cvn said:

  Macar stiu sa scriu corect romaneste! Iar asta inseamna ca stiu mult mai multa carte decat matale! Cat despre raspunsul lui Opaina, este un raspuns pe care mi l-a dat personal, nu este cules de prin ziare! Cat despre felul in care stii (vezi ca se scrie cu doi “II”) sa porti un dialog, mai bine rezuma-te la a citi ziarele si a-i lasa pe altii sa comenteze…

 13. administartor srl said:

  Multumesc pentru corectie la un i, insa faptul ca diversionezi este evident. Ti-a scris opaina (cu litera mica) personal. In ce calitate. Esti cumva presedinte afiliat la ceapeul lui. Revin la e ti-am spus mai devreme “Hotărârea nr. 1588 / 2007
  Aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari” asa ca esti in confuzie si tu si opaina ta sau doar sporiti confuzia, sa puteti fura linistiti. ntr-o scurta definitie, fondul de rulment este o plata anticipata pe care tu, ca proprietar de locuinta, o depui la Asociatia de Proprietari din cladirea in care iti detii proprietatea i, in vederea platilor catre furnizori; fondul de reparatii este suma folosita exclusiv pentru,repararea, consolidarea sau modernizarea imobilului in care detii proprietatea. Si unul si altul din aceste fonduri sunt aprobate anual de adunare generala, prin buget. Fondul de reparatii se constituie cu obiectiv precis, pe sume estimate necesare reparatiilor curente, sau reparatiilor capitale (consolidari, inlocuiri de instalatii, modernizari de instalatii, montarea de centarale colective, pompe de caldura, puturi de apa, boilere etc.. asta iti poste spne un administrator cinstit stimate cetatean, daca stie carte, chiar daca omite un i la stii. Parerile lui opaina cu privire la fondul de rulment sunt departe de lege si legislatia finaciar-contabila. Daca sti ceva despre plafonul de casa, lamureste-ne si pe noi, domnule politicos din Craiovita noua. Ori cum nu toti pensionarii platesc la aceeasi data, iar factura daca o platesti prin asocitia legala poate fi mai mare decat plafonul de casa, risti sa iei amenzi usturatoare pentru incalcarea disciplinei de casa, stimate comentator ce-ti raspunde opaina personal. Opaina e inginer stimabile, habar n-are de management. Se foloseste de altii. A fost si director al radet Bucuresti, crezandu-se ca e mafalda. A incurcat borcanele si de platit au platit Bucurestenii. Numai ca in bucuresti daca te vei documenta nu exista asociatii de cartier ca in Craiova. Lega-te de i si divagheaza iar de la subiect. e stilul policianist al anmitor politicieni de anumita culoare. Mata ce coloare ai.Brava INA, neste HOTI.

 14. leader said:

  pentru hotul srl (zis si administratorul); Problema cea mare e ca administratorii si presedintii de asociatii sunt imbecili ca voi, analfabeti hoti si agramati. Suntem condusi de niste retardati care au “patalamaua” de administrator la mana si isi permit sa fure ca in cordu. De fapt nu e furt, e jecmaneala, rapt pe fata. Sunteti toti hotii de administratori niste nenorociti, trepadusi, delatori si delapidatori.
  Dar ceea ce e mai frustrant, reiterez, este ca sunt toti ca tine: handicapati, analfabeti, cu mari lacune privind limba romana. Dar ce-ti trebuie carte? Important e sa stii sa furi. Sa muriti bine, administratorilor!

 15. fratele telecomanda, Perversu' de pe Tg. Ocnar said:

  Pentru incoerentul si imundul adminsitrator srl: —*Vreau sa fur de la oameni si nu gasesc, toti administratorii sa apeleze la mine (sa ma invete cum sa fur) ca eu nu stiu d’astea.
  *Deci eu am muncit sa fur pana nu mai pot, iar voi mi-ati dat din vorbe de m-ati julit. Pai n-am inteles: ori suntem hoti, ori nu mai suntem! Pai stii ce pleaca d’aici, trait-ar familia ta? Perversa ca pe fondul de rulment!

 16. administartor srl said:

  138.232.251.* transmite din Austria, iar 75.102.7* sracul tocmai din Statele Unite. rau v-am stranit baietii, ori mamicile voastre administrator de imobile,nu mai pot insela sa va trimita bani. V-am incurcat rau socotelile. Ia-vezi cnv-ule din craiovita sunt pretinii tai!?

 17. ti-ai luat-o, administratore said:

  Crezi ca se greseste cand se spune ca esti prost asemenea perioadei nocturne? Ti-ai luat-o rau de tot, aratand inca o data cat esti de penibil: te inseli in ambele cazuri, delapidatorule: de IP-uri routate ai auzit? Mare cretin trebuie sa fii si vai de cei pe care ii adminstrezi.

 18. administartor srl said:

  75.102.7.* Ce interes ascuns ai sa-ti routezi IP-ul!? Probabil sa injuri ca un neica nimeni pe cine vrei. Iar faptul ca nu stiti sa cititi este evident. Citeste bine si vezi ce inseamna ADMINIS TARTOR, mai ametitilor. Faptul ca postez despre administrarea condomeniilor nu inseamna ca si administrez. Oricum nu as administra asociatii ilegale, pe mai multe cladiri. Postai doar sa diversionati cititorii. In timp se vor convinge toti ca sunt inselati de o mafie a administrarii, indiferent ce injurii scrieti voi.

 19. se poate si mai rau............. said:

  sa platesti factura si ai caldura intrerupta de la subsol ,sa stai infrig si sa platesti si curentul la un radiator,pt ca niste netrebnici nu vor sa raspunda la telefon de 2-3 zile……si sa remedieze defectiunea din apartamentul lor……..ap 5 ne auziiiiiiiiiii?ca am inghetat de 2 ziele aici in rovine………….. .nesimtire maxima……stati voi ca fraieri in frig ca vin io…cand “o vrea muschii mei”…………… ………….ar trebui data si aplicata o lege pt rezolvarea acestor situatii:nu e posibil sa stam 18 apartamente in frig,pana se hotareste un netrebnic sa raspunda la telefon…………. ……………….. .

 20. se poate si mai rau said:

  si apropo:cota parte o verifica cineva la asociatii….exista sau aceste sume destul de mari,se pierd undeva in neant…………… ……………..

 21. Petriot said:

  Opaina trebuia sa avertizeze locatarii ca nu este obligatory verificarea apometrelor , o mare smecherie a administratorilor de bloc in complicitate cu anumite firme de instalatii .
  Adica asta trebuia Opain sa comunice undeva –
  Locatarii din blocuri care au contoare la apa calda si rece nu sunt obligati legal sa le verifice metrologic la anumite intervale de timp. Precizarea vine din partea Biroului Roman de Metrologie Legala, la cererea asociatiilor de proprietari (art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1992 Institutul National de Metrologie [email protected] ro Tehnic ,
  021-3345060 int. 105 sau 102)
  -pentru locatarii terorizati de administratori sa pierzi o zi doua acasa sa vana o firma , sa ati demonteze apometrele , le plimba cateva ore , baga o cantitate masurata de apa in ele si vede daca va corespunde cu indicatia , lucru ce se putea faca fara demontare si achitarea unei sume de 24 lei pe bucata .

 22. Petriot said:

  Iata am verificat firma care se dadea ca are autorizatie IML si de fapt un excroc :
  BIROUL ROMÂN DE METROLOGIE LEGALĂ
  ROMANIAN BUREAU OF LEGAL METROLOGY
  Şos. Vitan Bârzeşti 11 * Sector 4 * 042122 Bucureşti România
  Tel.(+40.21)332 09 54 * Fax (+40.21)332 06 15 [email protected]

  DI RECŢIA AUTORIZĂRI
  Referit or la adresa dvs., înregistrată la Biroul Roman de Metrologie Legala cu nr. 9052/ 26.08.2010, vă comunicăm că firma S.C. ——————– —-. nu deţine autorizaţie de laborator pentru efectuarea de verificări metrologice.
  Preciz ăm că numărul documentului menţionat ( nr autorizatie ) . reprezintă numărul unui aviz pentru exercitarea activităţii de montare mijloace de măsurare, emis în anul 2006 şi expirat în prezent.
  DIRECTOR ing. Marian BUZATU

 23. Petriot said:

  Din Legea 230/2007
  – articole pe care administratorii si presedintii de bloc nu le respecta sau chiar le interpreteaza
  Art. 8. – (1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel puţin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
  (2) Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înfiinţare, fără alte formalităţi.
  Art. 9. – Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să-şi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi
  să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu.
  Art. 10. – Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
  Art. 23 (2) Adunarea generală este alcătuită din toţi proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari.
  (3) Adunarea generală ordinară se convoacă fie de preşedintele asociaţiei de proprietari, fie de comitetul executiv. (4) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
  (5) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari, cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale. Ordinea de zi anunţată se poate completa prin hotărârea
  adunării generale.
  Art. 24. – (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietary (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant
  legal.
  (2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
  (3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
  (4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.

 24. olaru said:

  Caldura este scumpa daca o cumperi. Daca ti-o faci …
  Din 13 mc gaze naturale se poate obtine o Gcal a carei cost reprezinta de fapt costul gazului aplicand randamentul cazanului. (nu exista randament supraunitar sau perpetum mobile, numai o mare pacalelala la care scoala romaneasca a inchis ochii spre marea ei rusine.)
  Pentru prezentul calcul a costului Gcal-ei a fost aplica randamentul minim admis de normativ, 92% Rezulta ca Gcal costa 140 lei. Pretul practicat in prezent de diferiti furnizori include cheltuieli de transport, pierderi la reteaua de transport si salariile personalului din acel sistem din care se scade subventia care este pe cale de disparitie si care oricum este platita tot de contribuabil. Tot contribuabilul plateste si costurile suplimentare ale caldurii incasate de la institutii, pentru ca sunt incluse in preturile serviciilor acelor institutii facute populatiei. Bugetu nu este un cadou.
  Concret solutia pe termen foarte scurt este eliminarea sau diminuarea la maxim a tuturor costurilor indirecte. Acest lucru este posibil prin instalarea cetralelor pentru scari, blocuri sau grup de blocuri. Solutia nu a fost aplicata pana in prezent datorita costurilor si dimensiunilor uriase a centralelor termice, cat si opozitiei vehemente a actualilor furnizori care vor pierde sume considerabile.
  1.T ehnic sunt rezolvarea vine prin brevet 122819 privind locatie pentru centrale termice.
  2.Opozitia furnizorilor se va anula de la sine datorita costurilor.
  Costul pentru o centrala de scara cu 40 ap. este de 300 – 450 euro fata de costul mult mai mare pentru centrala de apartament. Pe masura ce numarul apartamentelor arondate la o centrala este mai mare cu atat pretul scade pana spre 200 euro de apartament fara sa scada si calitatea serviciului. Economiile fata de costul actual al Gcal. este de 100 euro pe luna sau cateva sute de euro pe sezon. Investitia este foarte sigura si pentru eventuali investitori. Pentru inceput pot fi vizate blocurile care nu mai au deloc caldura sau acelea situate la cap de retea.
  O echipa din 3- 4 oameni poate instala o centrala in maxim 7 zile. In fiecare oras exista societati de instalatii care pot forma zeci de echipe din someri. Astfel privind lucrurile situatia incepe sa imbrace aspect politic dar nici doamna Udrea, careia m-am adresat, nici dl. Vanghele si culmea nici dl. Diaconescu nu s-au aratat interesati de caldura romanilor desi este nevoie numai de compasiune si bunavointa fara vreun ban din buget, atunci cand caldura poate deveni mai imprtanta decat painea. Olaru 0722207396

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 26 noiembrie 2010

Actualitate

» Handbal: Vasile Stângă nu va mai fi antrenorul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu
» Subvenţia integrală RAT, anulată în 2011
» „Scorpionii“ căzuţi la Cincu vor fi înmormântaţi astăzi
» S-a privatizat primăria
» Trei proiecte cu fonduri UE pentru Băileşti
» Parlamentul decide luni soarta asumării lui Boc
» Gorj: Însoţitorii persoanelor cu handicap îşi vor primi banii
» Atenţie, companii! Un escroc pretinde că vă returnează impozitele
» Falsuri sub ştampila Primăriei Craiova
» Gorj: Caloriferele de la Şcoala in Glogova, elemente de decor
» Dolj: Maşina soţiei fostului subprefect, distrusă în parcare
» Craiova: Un adolescent vrea să trăiască pe propriile picioare
» Iarna s-a instalat la Rânca

Local

» Profesorii nu-şi mai asumă Pactul Naţional pentru Educaţie
» Costul medicaţiei românilor cu HIV – 50 de milioane de euro pe an
» Căldură în şcoli, frig în case
» Factura greu întreţinută
» Staicu, şah la Anghel
» Benzinăriile automate intră în România
» Şase ani de închisoare pentru Drăgan
» Chelu şi ai lui rămân în arest
» Frate de procuror, arestat la Craiova
» Cosmin Sandu s-ar fi sinucis…

Sport

» Piţurcă, doar o etapă
» Ultima impresie contează
» Frăţică: Vrem măcar patru puncte din ultimele două jocuri
» Mladen, în sferturile Cupei Italiei
» Cîrţu, demis de la CFR
» Cum mută Piţi?
» Scoţienii cer arbitri străini
» Ştefan Radu scapă de operaţie
» Serena nu serveşte la Melborne
» Hănescu vrea în top 20 ATP
» Baschetbaliştii de la SCM-U joacă astăzi cu Braşov
» Prinţul William susţine candidatura Angliei la CM 2018

Bani & Afaceri

» Belvedere către podul de peste Dunăre
» Scurte ştiri
» Salariul minim – 670 de lei. Creşte presiunea pe firme

Sanatate

» Coplată la medic, de anul viitor
» Tratarea răcelii fără medicamente
» Ritmul cardiac normal

Magazin

» „Religia în formare“
» Fereşte-te de radar!
» Agenda evenimentelor
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Ia te uită
» Horoscop
» Cinci oraşe pentru inspiraţia artistică

Opinii

» Război mamelor

Top