12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChelu şi ai lui rămân în arest

Chelu şi ai lui rămân în arest

Omul de afaceri Cătălin Chelu şi cei trei apropiaţi ai săi, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, rămân în arest, a decis definitiv ieri Curtea de Apel Bucureşti. Chelu este cercetat de procurorii anticorupţie pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită, iar ceilalţi trei pentru complicitate la dare de mită.
Cătălin Chelu a declarat ieri în instanţă că Dan Fătuloiu l-ar fi şantajat şi ar fi făcut presiuni asupra lui în mai multe rânduri în vederea obţinerii de foloase materiale.
Cătălin Chelu a explicat că au existat patru întâlniri cu Dan Fătuloiu, prima dintre ele desfăşurându-se imediat după ce a preluat pachetul majoritar al unei societăţi din Piteşti.
La acea primă întâlnire, Dan Fătuloiu l-ar fi sfătuit pe Cătălin Chelu să se retragă din conducerea respectivei companii deoarece este teritoriul altora.
„Din toamna lui 2009 şi până în toamna lui 2010 am rezistat tuturor presiunilor din partea lui Fătuloiu. I-am reproşat că mă caută şi l-am întrebat ce are cu mine“, a declarat, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, Cătălin Chelu. Totodată, el a făcut referire şi la altă întâlnire cu Dan Fătuloiu din 12 noiembrie, la biroul fostului secretar de stat. „Cătăline, mi-ai adus milionul de euro? – Dar fiul tău mi-a dat milionul de euro“, a spus Cătălin Chelu, despre discuţia care ar fi fost între ei.
Omul de afaceri a precizat că Alexandru Fătuloiu ar fi avut această datorie în urma implicării în activitatea uneia dintre societăţile pe care le conducea.
Cătălin Chelu a continuat să povestească modul în care Fătuloiu a trecut la altă atitudine, una „amabilă“, „împăciuitoare“, spunându-i „hai, ce-mi dai şi mie, cum ne înţelegem“. „I-am spus că îi dau o casă ce urma să fie construită, apoi am intrat în discuţii tehnice despre valoarea casei, a terenului. Atunci mi-a zis: «dar lui fiul meu nu-i dai o casă?». Am zis da, construiesc şi vă dau la toţi“, a declarat Cătălin Chelu, precizând că înregistrările acestor convorbiri se află la dosarul cauzei.“
Referitor la întâlnirea din 19 noiembrie din biroul lui Dan Fătuloiu, Cătălin Chelu a povestit că acesta s-a rugat efectiv de el să vină cu banii, cu o insistenţă pe care nu o înţelegea la acel moment. „Am vrut să mă despart de dânsul, dar am vrut să las o portiţă – era totuşi un om cu o funcţie importantă, nu voiam să rup toate punţile“, a spus acesta.
Cătălin Chelu a arătat că Dan Fătuloiu a insistat să-l conducă la maşină şi odată ajunşi acolo, acesta i-a prezentat soţia şi copilul care se aflau în maşină şi i-a dat o sacoşă în care se aflau materiale promoţionale. „După desfăşurarea evenimentelor- am întrebat de ce nu a stat până au venit procurorii DNA, apoi mi-am dat seama – nu a stat de ruşine, când a văzut ce i-am dat în sacoşă. Ştia că presa era la poartă cu antenele pregătite, DNA-ul trebuia să vină din secundă în secundă şi cu ce îl găsea de la mine, cu pixurile? Toată munca lui de a efectua înregistrări, de a face un scenariu din care să iasă cu integritatea sută la sută, se ducea de râpă“, a mai spus Cătălin Chelu.
Acesta a precizat că are de întreţinut cinci copii, soţia sa urmând să îl nască pe cel de-al şaselea şi a cerut înlocuirea arestării preventive.
Cătălin Chelu a mai spus că suferă de o boală de inimă incurabilă şi a cerut ca în cazul în care va fi menţinut în arest să poată fi transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.
Avocatul lui Cătălin Chelu, Romeo Cosma, a declarat în faţa judecătorilor că Dan Fătuloiu îi ameninţa pe inculpaţi că există 48 de dosare pe numele lor care ar însuma 20 de ani de puşcărie. Potrivit apărătorului lui Chelu, clientul său nu ar fi putut să încerce să-l mituiască pe Fătuloiu, deoarece poliţiştii nu pot rezolva dosare, singurii care au astfel de atribuţii fiind procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU