14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistul Surugiu, ţinut în puşcărie

Poliţistul Surugiu, ţinut în puşcărie

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât miercuri, 17 noiembrie, să menţină starea de arest preventiv a agentului de poliţie Stelian Surugiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce, în martie, a accidentat mortal cu maşina personală o femeie de 51 de ani. În aceeaşi şedinţă de judecată a fost respinsă şi altă cerere de eliberare provizorie formulată de inculpat.
În seara de 29 martie, în timp ce conducea maşina personală pe DN 55A, Stelian Surugiu, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Piscu Vechi, a accidentat-o mortal pe Victoria Mitran, de 51 de ani, care circula pe o bicicletă în aceeaşi direcţie de mers. Pentru că o perioadă cercetările în acest caz au bătut pasul pe loc la Craiova, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului General, care au şi cerut arestarea preventivă a poliţistului. Anchetatorii bucureşteni au stabilit că femeia a fost lovită de maşina condusă de poliţist în momentul în care acesta a virat la dreapta, fără să se asigure, în timp ce circula cu viteză excesivă (aproximativ 140 km/h). Procurorii au consemnat în rechizitoriu că, în momentul accidentului, poliţistul avea o îmbibaţie alcoolică între 1,20 şi 1,25 grame pe litru alcool pur în sânge, dar şi că, după ce a lovit femeia, acesta a părăsit locul faptei. La sfârşitul lunii aprilie, Surugiu a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.
Din aprilie, de când a fost arestat preventiv, agentul Surugiu a făcut mai multe cereri pentru a fi eliberat şi judecat în stare de libertate, însă nici una nu i-a fost admisă de instanţă. De altfel, Tribunalul Dolj a hotărât în cinci rânduri până în prezent să menţină starea de arest a inculpatului.
A cincea decizie de acest fel a instanţei a fost luată miercuri, zi în care a fost respinsă şi cererea de eliberare provizorie formulată de poliţist. Avocaţii lui Stelian Surugiu au posibilitatea să facă recurs împotriva hotărârii Tribunalului Dolj. Instanţa a fixat următorul termen în acest dosar pentru 15 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII