9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFalsificatori de bani din Mureş, prinşi în Gorj

Falsificatori de bani din Mureş, prinşi în Gorj

Poliţiştii au reţinut doi bărbaţi, tată şi fiu, din judeţul Mureş, care sunt acuzaţi că au plasat pe piaţa din Gorj trei bancnote false de 100 de lei.

Doi bărbaţi, tată şi fiu, din judeţul Mureş, au fost depistaţi în trafic de poliţişti din Târgu Jiu având asupra lor 30 de bancnote posibil falsificate, în cupiură de 100 de lei. Oamenii legii au fost sesizaţi miercuri că doi bărbaţi au plasat în Piaţa 9 Mai din municipiu două bancnote în cupiură de 100 de lei, posibil falsificate, un caz similar fiind semnalat în aceeaşi zi şi pe raza localităţii Motru. Urmare a datelor obţinute pe parcursul anchetei, s-a stabilit că suspecţii se deplasau  cu un autoturism înmatriculat în judeţul Mureş. În jurul orei 20.00, poliţiştii Biroului Rutier Târgu Jiu, care acţionau pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu din municipiu, au identificat şi oprit autoturismul cu care se deplasau suspecţii. În autovehicul au fost identificaţi R.L., de 37 de ani, şi R.R., de 20 de ani, ambii din comuna Păsăreni, judeţul Mureş.

Zeci de bancnote false

După ce au percheziţionat autoturismul celor doi, oamenii legii au mai găsit 30 de bancnote false. „Cu ocazia controlului, în autovehicul au fost depistate 30 de bancnote de 100 de lei, posibil contrafăcute. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, care, urmare a probatoriului administrat, au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe bază de ordonanţă pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de monedă. Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, iar mâine (ieri – n.r.) vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Au păcălit vânzătoarele din piaţă

Poliţiştii comunitari care activează în zona 9 Mai au fost anunţaţi de două comerciante că au primit bani falşi de la doi bărbaţi care vroiau să cumpere produse lactate, fructe şi legume. Cei doi au reuşit să păcălească două vânzătoare, de la care s-au aprovizionat cu brânză şi legume. Una dintre ele s-a prins că bancnota de 100 de lei este falsă şi a anunţat poliţia. „Am simţit că bancnota era mai groasă. Avea şi altă culoare. Eu am mai păţit-o şi de asta i-am spus că îi dau brânza doar dacă vine cu bani potriviţi. A zis că se duce să schimbe şi dus a fost. Între timp, vecina mi-a spus că ea i-a dat brânză şi restul de la 100 de lei bărbatului care era cu cel care îmi oferise mie banii. Am luat banii, am văzut că nu sunt în regulă şi am anunţat poliţistul comunitar. Toţi comercianţii din piaţă am verificat şi, astfel, am găsit altă hârtie falsă“, a spus vânzătoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS