Acasă Local Ajutoare alimentare pentru pensionari

Ajutoare alimentare pentru pensionari

Membrii Clubului Pensionarilor din Mehedinţi care au pensia mai mică de 450 de lei, dar şi probleme de sănătate speciale au primit ajutoare în cadrul acţiunii „Pachetul Social“. 1.500 de pachete cu alimente vor fi distribuite până pe 20 decembrie şi sunt binevenite pentru bătrânii care abia pot trăi din pensia mică de la stat.
În Mehedinţi, pensionarii au stat la coadă ca să primească pachetele sociale şi spun că nu contează cât de puţine sunt.
Nu toţi pensionarii beneficiază însă de pachete, ci doar aceia cu pensii mai mici de 450 de lei şi cei care nu depăşesc 600 şi au probleme de sănătate deosebite. Ei au primit ulei, zahăr, orez, paste făinoase şi făină. Alimentele se împart pe baza carnetului de membru al Clubului Pensionarilor şi a cuponului de pensie.
„Avem 1.500 de pachete cu alimente. Am cumpărat ce ne-am permis şi noi, împreună cu primăria, care ne-a oferit sprijin, şi încercăm prin această acţiune să îi ajutăm pe pensionarii care au pensii mai mici de 450 de lei, dar şi pe cei care nu depăşesc 600 de lei şi au probleme de sănătate. Ştim cu toţii cât de greu este să ne descurcăm cu pensii mici şi sperăm că aceste alimente sunt binevenite pentru cei care au nevoie. Aceia care se încadrează în cerinţe trebuie să se prezinte cu carnetul de membru în Clubul Pensionarilor şi cu cuponul de pensie“, a declarat Romulus Predescu, preşedintele Clubului Pensionarilor Mehedinţi.
Bătrânii au aşteptat câteva ore să primească ajutoarele şi spun că pentru cei cu o pensie care trece puţin peste 300 de lei pachetele sociale sunt ca o mană cerească.
„Din pensia mică pe care o am, de 370 de lei, nu îmi permit să cumpăr decât o sticlă de ulei, un kilogram de zahăr şi unul de orez. De medicamente nici nu mai vorbesc, mă mai ajută copiii. Ne bucurăm că primim alimente pentru că vin şi la noi sărbătorilor şi o să avem nevoie. Eu le păstrez pentru atunci“, a spus Ioana Chelba, pensionară.

Exit mobile version