10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgujienii cumpără anvelope de la second hand

Târgujienii cumpără anvelope de la second hand

Lipsa banilor îi obligă pe majoritatea târgujienilor să achiziţioneze lucruri cât mai ieftine, chiar dacă acest lucru înseamnă să cumpere de la second hand.

Proprietarii de maşini au început să dea iama în magazine şi în târgurile auto pentru a achiziţiona anvelope de iarnă. Cel mai bine se vând anvelopele second hand din târgul auto, comercianţii declarându-se mulţumiţi de vânzări. Dacă în magazine, cel mai ieftin cauciuc de iarnă costă 120 de lei, la mâna a doua se poate achiziţiona cu 50% mai ieftin. „Nu mă plâng de vânzare. Mi-a mers bine, mai ales de o săptămână. Am modele pentru mai multe tipuri de maşini, cauciucuri bune, nu şterse. Aici e o îmbinare între calitate şi preţ“, a spus Marcel Iorga, comerciant. „Am luat anul trecut cauciucuri vechi. Cu 400 de lei le-am luat pe toate patru. Din magazin luam două. E convenabil. Acum am venit cu un prieten să-şi ia pentru maşina lui. Asta este situaţia, pe criza asta, ne descurcăm cum putem. E bine că nu ne obligă să le avem noi“, a spus Irinel Popa din Târgu Jiu. În ciuda faptului că vânzarea maşinilor second hand nu mai merge atât de bine, cea cu anvelope este pe «val»“.

Haine ieftine la „Coleus“

În Târgu Jiu există un singur târg de haine vechi, dar şi foarte multe magazine unde se comercializează articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte folosite. Târgul de haine vechi sau „Coleus“, cum este cunoscut printre târgujieni, este vizitat zilnic de zeci de persoane. Aglomeraţie este în zilele de joi şi duminică, atunci când mulţi târgujieni, şi nu numai, vin la târgul auto. Printre clienţi nu sunt numai şomeri sau persoane cu greutăţi financiare, ci şi cetăţeni care consideră că în acest târg găsesc haine de calitate la preţuri foarte mici faţă de magazine. „Am luat o pereche de adidaşi de marcă doar cu 100 de lei, economisind cam 200 de lei faţă de magazin. Adevărul este că aici găseşti haine de calitate superioară faţă de cele din piaţă“, a spus Dragomir Cosma din Târgu Jiu. „La cizme şi pantofi avem preţuri între 10 şi 150 de lei, în funcţie de marcă şi de cât de nou este obiectul. Avem oferte, lăsăm la preţ, este în avantajul clienţilor să cumpere de la Coleus“, a spus o vânzătoare. Pentru fiecare zi în care îşi expun marfa, comercianţii achită o taxă de doi lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS