13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞef la Direcţia pentru Cultură, abia la anul viitor

Şef la Direcţia pentru Cultură, abia la anul viitor

Direcţia pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu nu va avea şef prea curând, un nou concurs urmând să fie organizat cel mai probabil în prima parte a anului viitor.  

Un plan pentru punerea în valoare a operelor brâncuşiene de la Târgu Jiu nu va putea fi realizat şi demarat decât cel mai probabil în prima parte a anului viitor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, un nou concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ va fi organizat abia anul viitor, după ce primul concurs, la care au participat şase candidaţi, s-a dovedit un eşec. Motivul a fost calitatea slabă a proiectelor de management depuse de gorjenii care s-au înscris la concurs. Majoritatea au obţinut note între 3 şi 4, cu toate că au ştiut din timp ceea ce li se solicită la concursul organizat de Primăria Târgu Jiu, cu girul Ministerului Culturii. Un singur candidat, Andrei Novac, a reuşit să obţină, cu proiectul depus la primărie şi analizat şi de specialiştii ministerului de resort, nota 6,8, insuficientă însă pentru a se califica la interviu şi în cele din urmă pentru a ocupa postul de director la o instituţie unde vor lucra 16 persoane.

Se caută alţii mai buni

Au existat şi două contestaţii la notele obţinute, însă au fost respinse, considerându-se că punctajele acordate au fost cele corecte. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au precizat însă că oricare dintre candidaţii care au participat la primul concurs va putea depune un nou proiect şi la următorul concurs şi că se aşteaptă ca, în urma anunţurilor care vor fi publicate în presa centrală, participarea să fie de un nivel mult mai ridicat, din punct de vedere calitativ: „Comisia de soluţionare a contestaţiilor la concursul de proiecte de management pentru Direcţia Municipală de Cultură «Constantin Brâncuşi» Târgu Jiu s-a întrunit în vederea soluţionării contestaţiilor depuse de Novac Andrei şi Durlă Grigore. Comisia a analizat fiecare contestaţie şi, după verificarea proiectelor, a concluzionat că ambele contestaţii sunt neîntemeiate, notele acordate de comisia de concurs fiind corect acordate şi, în consecinţă, a hotărât respingerea celor două contestaţii“, se menţionează într-un document ce poartă antetul Primăriei Târgu Jiu.

Angajările sunt blocate

Din nefericire, lipsa directorului de la Direcţia Municipală de Cultură „Constantin Brâncuşi“ face practic imposibilă angajarea personalului compus din 16 persoane.  Prin urmare, de activităţile culturale din municipiu, dar şi de promovarea operelor lui Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu, respectiv Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Coloana Infinitului, se ocupă tot Direcţia de Asistenţă Socială, prin directoarea Teodora Ciobanu. Aceasta din urmă a fost desemnată de edilul Florin Cârciumaru să conducă în paralel Direcţia de Asistenţă Socială, dar să coordoneze şi activităţile legate de punerea în valoare a Ansamblului „Calea Eroilor“. De aproape două săptămâni însă, directoarea Teodora Ciobanu şi subalternii acesteia sunt ocupaţi cu primirea cererilor pentru acordarea ajutorului la încălzire şi nu mai au timp de Brâncuşi.
„Este imposibil, dacă se respectă procedurile aprobate prin consiliul local, să avem un concurs aşa de repede. Vrem să avem participanţi şi din ţară, pentru că şi data trecută am avut un anunţ publicat în presa centrală. Dacă lucrurile vor merge mai bine a doua oară, abia anul viitor vom avea un director la Direcţia pentru Cultură şi va începe serios activitatea la această instituţie“, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU