6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins cu drogurile în grajd

Prins cu drogurile în grajd

Ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au prins în flagrant, vineri seară, un bărbat din Movileni – Olt, care încerca să vândă cinci kilograme de haşiş. La percheziţia efectuată acasă la acesta, oamenii legii au găsit alte 16,4 kilograme de droguri. Aceasta este a doua captură importantă făcută în acest an de poliţiştii antidrog doljeni.
Potrivit reprezentanţilor BCCO Craiova, Ion Deaconu, de 37 de ani, din localitatea Movileni, era supravegheat de ceva vreme, fiind suspectat că se ocupa cu vânzarea de haşiş în Dolj şi Olt.
Vineri, oamenii legii, ajutaţi de poliţişti şi jandarmi din Olt, dar şi ofiţeri ai SRI Dolj, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat un flagrant în urma căruia a fost prins Deaconu. Bărbatul încerca să vândă cinci kilograme de haşiş cu 3.500 de euro unui… ofiţer sub acoperire. În urma cercetărilor, s-a stabilit că drogurile fuseseră aduse de Deaconu din Spania în luna aprilie, ascunse în maşina personală. De atunci şi până la organizarea flagrantului, olteanul a căutat cumpărători pentru întreaga cantitate de haşiş, de 22 kg. Cum nu a găsit, bărbatul s-a hotărât să vândă drogurile în cantităţi mai mici, însă primul client a fost tocmai un ofiţer antidrog.

Droguri îngropate în grajd

Ştiind că acele cinci kilograme de haşiş nu sunt singurele droguri pe care le avea Deaconu, după organizarea flagrantului, oamenii legii au efectuat o percheziţie la locuinţa acestuia din Movileni. Poliţiştii au adus şi un câine de urmă pentru a găsi drogurile, însă acesta nu a „mirosit“ nimic. Zeci de poliţişti şi jandarmi au „periat“ fiecare centimetru din gospodăria bărbatului şi au reuşit să găsească alte 16,42 kilograme de haşiş. Deaconu îngropase drogurile la o adâncime de o jumătate de metru, într-un grajd, acesta fiind şi motivul pentru care câinele nu le-a găsit.
În plus, poliţiştii au găsit acasă la Deaconu un cântar special pentru cântărirea drogurilor, un pistol cu gaze calibrul 9 mm şi 16 cartuşe, pentru care acesta nu avea autorizaţie.  În baza probelor obţinute de poliţişti, procurorul DIICOT a dispus reţinerea învinuitului pe o perioadă de 24 de ore, iar sâmbătă l-a dus în faţa judecătorilor de la Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, începând de pe 14 noiembrie şi până pe 12 decembrie inclusiv. Olteanul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII