11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPonta: Antonescu e un pic neserios

Ponta: Antonescu e un pic neserios

Preşedintele PSD Victor Ponta i-a transmis liderului PNL, Crin Antonescu, faptul că este „neserios“ când lansează tema suspendării lui Traian Băsescu fără să discute cu partenerii de opoziţie, fără sprijinul cărora PNL nu poate demara demersul, neavând numărul suficient de parlamentari.

Preşedintele PSD a indicat şi că începe să nu mai rezoneze cu liderul PNL.
„Cu cât ne întâlnim mai des, cu atât îl înţeleg mai puţin (pe Crin Antonescu – n.r.). Important e că PSD este foarte consecvent şi serios şi asta dă stabilitate şi seriozitate“, a susţinut Ponta.
Liderul PSD şi-a continuat ironiile la adresa preşedintelui PNL.
„Noi, PSD-ul, credem că suspendarea nu este o temă cu care să te joci în fiecare zi. Dacă Traian Băsescu sau orice preşedinte la un moment dat îşi încalcă atribuţiile constituţionale, sigur, avem o procedură. Dar doar ca să mergem la televizor şi să ne iubească vreun proprietar de televiziune nu ne jucăm cu România. Cred că, în acest moment, soluţia este să avem un guvern mai bun şi unul care să ia măsuri economice de ieşire din criză“, a afirmat Victor Ponta.
Pe de altă parte, preşedintele PSD s-a referit şi la Legea educaţiei, precizând că soluţia, în urma deciziei CCR, este ca în Comisia de învăţământ din Senat să se continue dezbaterile pe Legea educaţiei, a cărei formă să fie decisă prin votul plenului.

Crin şi suspendarea

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat că o continuare a asumării Legii educaţiei este o încălcare a Constituţiei, iar dacă totuşi se va merge înainte, promulgarea unui astfel de act normativ ar declanşa suspendarea şefului statului.
„Motivul de suspendare ar putea să-l constituie, în ceea ce-l priveşte pe preşedinte, promulgarea Legii educaţiei. Dar trebuie să spun că scopul activităţii mele sau a PNL nu este suspendarea preşedintelui, nu căutăm acum un pretext ca să-l suspendăm pe Traian Băsescu. Scopul activităţii noastre politice e să avem legi adoptate în interiorul statului de drept (…) Premierul va angaja răspunderea şi în cazul în care nu se va depune moţiune de cenzură, pentru că noi nu recunoaştem această angajare, va trimite legea la promulgare. Noi vom spune preşedintelui foarte clar «Nu promulgaţi această lege pentru că, dacă o promulgaţi, vă situaţi ca şi premierul în afara Constituţiei, în încălcare de Constituţie, şi declanşăm procedura de suspendare». Eu cred că preşedintele nu o va promulga, astfel se va reveni la procedura normală, de adoptare a Legii în Senat“, a punctat preşedintele PNL, adăugând că nu exclude nici alte căi, precum o nouă sesizare la CCR, dacă procedura angajării va fi continuată în parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII