12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtac la turma de oi

Atac la turma de oi

O haită de câini a atacat o turmă de oi, omorând câteva animale. Cornel Negreanu, proprietarul turmei, susţine că ieri câinii i-au omorât 12 animale, au rănit şapte, iar 21 de mioare au dispărut. Acesta spune că a îndepărtat haita de câini cu furcile.
„Trebuie să stai cu furca de fier lângă oi ca să scapi de câini, parcă sunt lupi. Săptămâna trecută, unui vecin i-au omorât o capră. Mie mi-au omorât 12 oi, am găsit şapte prin pădure, iar 21 au dispărut“, a spus Cornel Negreanu, proprietarul stânei.
Oamenii din satul Lunca Banului, de lângă oraşul Strehaia din Mehedinţi, sunt speriaţi de câinii care s-au aciuat în pădurile din jurul localităţii.
„I-au adus cu tirurile de prin oraşe. Pot să atace şi oamenii, pentru că sunt înfometaţi“, a mai spus proprietara stânei.
Cornel Negreanu a anunţat poliţia, dar oamenii legii nu au putut decât să constate cele întâmplate şi să ceară ajutorul vânătorilor.
„Am fost sesizaţi prin 112 de un cetăţean din localitatea Lunca Banului despre faptul că o haită de câini i-ar fi atacat turma formată din 40 de ovine. La faţa locului am trimis echipa operativă. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate dacă într-adevăr este vorba despre câini şi în colaborare cu celelalte organe abilitate vom găsi o soluţie“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII