5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDin suflet, pentru suflet

Din suflet, pentru suflet

Zece ani, atât ar fi împlinit sâmbătă Sebastian Bunica, un îngeraş a cărui clepsidră a vieţii s-a spart mult prea devreme. Părinţii, răpuşi de durere, au organizat cu această ocazie un spectacol comemorativ şi în acelaşi timp caritabil.

Sala Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova a fost sâmbătă plină ochi de cei care l-au iubit pe Majed Mihai Sebastian Bunica, băieţelul conştiincios şi talentat, care după o luptă de aproape o jumătate de an cu o boală cumplită, a plecat lângă îngeri. Dacă ar mai fi fost printre noi, Sebi, cum îi spuneau prietenii, băiatul care mai lunile trecute era un puşti plin de viaţă, foarte energic şi mereu pus pe şotii, ar fi împlinit pe 6 noiembrie zece ani.
Cu această ocazie, părinţii au organizat spectacolul comemorativ „Un înger călător“.
Şi cum el iubea cel mai mult muzica şi cuvintele frumoase, exact aşa au decis părinţii să-şi omagieze îngeraşul care până la mijlocul lui septembrie le-a făcut viaţa mai frumoasă. Spectacolul, desfăşurat cu participarea extraordinară a pianistei Corina Stănescu şi a sopranei Anca Pârlog, a fost nu doar emoţionant până la lacrimi, ci plin de viaţă, exact aşa cum a fost Sebi.
„Această idee de a organiza un spectacol comemorativ de ziua lui a venit datorită părinţilor copiilor de la Palatul Copiilor, cu care Sebi colabora şi cânta în spectacole. Ulterior, văzând ce implică acest spectacol,
ne-am gândit să-l facem în scop caritabil. Văzând în ziar cazul fetiţei Cezara Mihalache,
ne-am gândit să-i întindem o mână acestei fetiţe greu încercate“, a declarat Marius Bunica, tatăl lui Sebi. Acesta a explicat că Cezara are zece ani, este din Târgu Jiu şi are nevoie de 100.000 de euro pentru a putea fi tratată în străinătate. Fetiţa a fost diagnosticată în luna august 2010 cu leucemie acută limfoblastică tip B.
„Cezara este membră a Asociaţiei «Cercetaşii României» de cinci ani şi mai are o şansă, şansă pe care Sebi, deşi a fost ajutat să ajungă în străinătate, Dumnezeu nu ne-a acordat-o. Dumnezeu a dorit un înger care să-I cânte şi să-L încânte cu glasul de copil“, a adăugat Marius Bunica. Acesta le-a mulţumit celor care au fost alături de familia sa în aceste momente de grea încercare.

Fundaţia „Stop neglijenţei medicale
din România“

Spectacolul de sâmbătă nu va fi singurul proiect în care familia Bunica intenţionează să se implice. „Avem de gând ca, după sărbători, la anul, să demarăm actele pentru a înfiinţa o fundaţie care vrem să se numească «Stop neglijenţei medicale din România» şi prin care dorim să tragem un semnal de alarmă asupra acelor medici care cred că le ştiu pe toate şi nu investighează corect un copil sau un adult înainte de a intra într-o operaţie. Va fi un lucru cumplit de greu deoarece noi suntem singuri, iar sistemul sanitar e un tot. Chiar dacă suntem convinşi că va fie foarte greu să luptăm cu aceşti oameni, o să încercăm însă, în amintirea lui Sebi“, a spus Lorena Bunica, mama lui Sebi.

Povestea lui Sebi

Pentru cei care nu au citit despre cazul dureros al acestui copil, amintim că Sebastian Bunica era din Craiova, iar în luna mai a acuzat dureri abdominale. Mama sa l-a dus să efectueze un examen ecograf, în urma căruia medicul specialist a apreciat că băiatul avea un chist la nivelul ficatului. Îndrumaţi spre Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ la începutul lunii iunie, Sebastian a fost luat sub aripa prof. dr. Ion Bâscă, medic care, în urma unui examen de computer tomograf, a stabilit că era vorba de o tumoră localizată la nivelul glandei suprarenale stângi. Pe 9 iunie, într-o miercuri, Sebastian a fost operat. În timpul intervenţiei chirurgicale, copilul a avut însă o hemoragie puternică. Pentru că personalul medical nu prevăzuse o astfel de complicaţie şi nu se pregătise cu rezerve de sânge în sala de operaţie, creierul lui Sebastian nu s-a mai oxigenat şi a intrat în comă profundă. Câteva zile mai târziu, pe 14 iunie, Marius Bunica, tatăl lui Sebastian, a făcut publică toată povestea, solicitând medicilor explicaţii pentru grava situaţie în care se găsea copilul. Cu insistenţe şi intervenţii, dar încă străini de gravitatea stării lui Sebastian, părinţii au obţinut un transfer la Viena. Însă, abia acolo Marius şi Lorena Bunica au aflat adevărata situaţie medicală în care se afla copilul lor. Convinşi că nici medicina austriacă nu poate face mai mult pentru Sebastian, părinţii au hotărât să-l aducă pe copil din nou în ţară. Din nou la „Grigore Alexandrescu“, Sebi a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Timp de aproape trei luni, părinţii copilului au sperat neîncetat într-o minune, care însă nu a mai venit. Organismul lui Sebastian a cedat. Rinichii nu i-au mai funcţionat, au apărut complicaţii şi la plămâni, pentru ca pe 12 septembrie inima sa să înceteze să mai bată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU