10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandamentul de iarnă s-a întrunit luni

Comandamentul de iarnă s-a întrunit luni

Luni a avut loc prima întâlnire a Comandamentului de iarnă 2010-2011, sub conducerea ministrului Anca Boagiu. Principalele subiecte abordate în cadrul videoconferinţei au fost pregătirea bazelor de deszăpezire, stadiul aprovizionării cu antiaglomerante şi antiderapante, asigurarea carburanţilor şi echipamentelor, dar şi situaţia contractelor pentru întreţinerea multianuală.
Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, a afirmat că firmele care nu îşi vor respecta obligaţiile cu deszăpezirea vor fi sancţionate.
„Nu vreau să aud că iarna ne-a luat din nou pe nepregătite. Firmele care au contracte multianuale şi nu consideră oportun să îşi respecte obligaţiile vor fi sancţionate. Deszăpezirea nu se face cu prietenii, ci exclusiv în baza criteriilor şi standardelor clare stabilite de CNADNR. Pentru a trece în condiţii cât mai bune peste iarna grea care urmează este la fel de important să avem şi colaborarea participanţilor la trafic. Tocmai de aceea am iniţiat procedura legislativă pentru dotarea obligatorie cu echipamente de iarnă a autovehiculelor şi îmi doresc ca acest lucru să fie cât mai bine înţeles de către oameni“, a declarat ministrul Anca Boagiu.
Direcţia Generală de Control din cadrul Ministerului Transporturilor va efectua, în perioada 3 – 15 noiembrie, un control la nivelul întregii reţele de drumuri naţionale pentru verificarea stadiului montării panourilor parazăpezi, au anunţat reprezentanţii ministerului. „Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat azi (marţi – n.r.) ordinul de ministru prin care, în perioada 3-15 noiembrie, se va efectua un control la nivelul întregii reţele de drumuri naţionale pentru verificarea stadiului montării panourilor parazăpezi. Acţiunea va fi realizată de Direcţia Generală de Control din cadrul MTI, iar raportarea măsurilor dispuse în urma acţiunilor de control va fi făcută zilnic către ministrul transporturilor şi infrastructurii“, se arată în comunicat.
Potrivit reprezentanţilor MTI, panourile parazăpezi sunt utilizate în acţiunea de apărare a drumurilor contra înzăpezirilor, prin diminuarea vitezei curentului de zăpadă în amonte de sectorul expus înzăpezirii.
La videoconferinţa organizată de MTI au participat reprezentanţii comandamentelor de iarnă din fiecare judeţ, în vederea pregătirii campaniei de iarnă 2010-2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII