Acasă Local Doctoriţa Goga nu mai vrea să fie judecată la Craiova

Doctoriţa Goga nu mai vrea să fie judecată la Craiova

Valentina Goga, medic în Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei de Pensii Dolj, condamnată la trei ani de închisoare pentru luare de mită, a cerut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova, unde se judecă apelul.

În septembrie 2009, doctoriţa Goga a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, după ce primise 500 de lei de la un bărbat care voia să se pensioneze pe caz de boală. În baza probelor, în aceeaşi zi, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doctoriţă şi reţinerea ei pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Dosarul Valentinei Goga a fost trimis în instanţă în octombrie, la Tribunalul Dolj, iar după aproape patru luni doctoriţa a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. În plus, instanţa i-a interzis dreptul de a fi aleasă în funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dar şi dreptul de a îndeplini funcţia de medic expert în medicina muncii.
Atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi doctoriţa Goga au atacat cu apel sentinţa dată de Tribunalul Dolj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 18 mai. Până acum, judecarea apelului a fost amânată la cererea inculpatei sau a avocatului său din diverse motive. Doctoriţa Goga chiar s-a internat pe 27 septembrie 2010 în Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, iar la termenul din 30 septembrie avocatul a depus actele medicale la dosar pentru ca apelanta să fie citată la spital.
La termenul de joi doctoriţa s-a prezentat fără avocat, care, între timp, făcuse altă cerere de amânare. O explicaţie a amânărilor repetate cerute de inculpată sau de avocatul său ar fi că aceştia au cerut strămutarea dosarului, urmând să obţină un răspuns abia pe 19 noiembrie. Cererea de strămutare a fost înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version