5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn botez, o nuntă şi o tentativă de omor

Un botez, o nuntă şi o tentativă de omor

Un bărbat din comuna doljeană Drănic a încercat să-i taie gâtul unui prieten, enervat că acesta dorea să plece acasă prea devreme de la chef. Era „doar“ 6.30 dimineaţa…
Remus Ştefan Preda, de 28 de ani, Marian Ştefan, de 35 de ani, şi alţi doi prieteni de-ai lor, toţi din comuna doljeană Drănic, au fost duminică seară la un botez. Au dat peste cap acolo mai multe pahare, apoi, când cheful s-a mai „înmuiat“, au plecat să se distreze în altă parte, la o nuntă. Cum şi nunta a avut un sfârşit, cei patru s-au gândit să-şi continue cheful la Preda acasă.
Luni dimineaţă, Ştefan s-a ridicat de la masă şi le-a spus camarazilor de pahar că el pleacă acasă, pentru că e destul de târziu. N-a apucat să ajungă în stradă. Gazda, Remus Preda, s-a enervat că oaspetele pleacă prea devreme, a pus mâna pe o sticlă, pe care a spart-o, iar ciobul i l-a înfipt în gât prietenului său. Ştefan a ajuns la spital într-o baltă de sânge, la un pas de a-şi pierde viaţa, fiind salvat doar datorită intervenţiei prompte a cadrelor medicale.
O echipă complexă de poliţişti de la Serviciul Judiciar şi Criminalistică, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a început imediat cercetările în acest caz.  Preda şi-a recunoscut fapta, susţinând însă că era băut, pentru că în nici un caz nu i-ar fi făcut vreun rău prietenului său. Oamenii legii nu l-au crezut, astfel că autorul faptei a fost reţinut, apoi arestat preventiv, luni seară, pe baza unui mandat emis de judecătorii Tribunalului Dolj. Cercetat pentru tentativă de omor calificat, el riscă acum să-şi petreacă în spatele gratiilor următorii 12 ani.
Remus Ştefan Preda – rudă îndepărtată a deputatului de Buzău, Cezar Florin Preda – nu e chiar uşă de biserică. În cazierul său mai stă înscrisă o condamnare de două luni de închisoare cu suspendare, pronunţată de Judecătoria Segarcea pentru altă agresiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII