3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVelicu, Stănescu şi Genoiu, şefi la UNPR Dolj

Velicu, Stănescu şi Genoiu, şefi la UNPR Dolj

Uniunea pentru Progresul României, partidul independenţilor care susţine PDL în parlament şi la guvernare, şi-a ales conducerea judeţeană din Dolj în prezenţa preşedintelui executiv al UNPR, Gabriel Oprea, totodată ministru al apărării.

Mihail Genoiu, patronul de la Olas Prod, a fost ales preşedinte al filialei judeţene a UNPR la sfârşitul săptămânii trecute. Alături de el, în fruntea filialei au fost numiţi în funcţii de conducere, printre alţii, afaceristul Doru Constantin Stănescu – prim-vicepreşedinte, generalul George Velicu şi Luminiţa Slavu – vicepreşedinţi. În total, UNPR Dolj numără zece vicepreşedinţi, dar pe lista membrilor Biroului Politic Permanent se regăsesc nume ca Gheorghe Bică, fost şef al poliţiei doljene, şi Florin Bălănescu, fost registrator-şef al Biroului de Carte Funciară din Dolj. La eveniment au fost invitaţi controversatul afacerist Gigi Neţoiu, dar şi Antonie Solomon.  

Diaconescu, împins spre Cotroceni
 
Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că principalele repere ale modului de a face politică al Uniunii sunt interesul naţional şi patriotismul. Oprea le-a mulţumit lui Genoiu şi Bică pentru faptul că au reuşit să pună pe picioare organizaţia judeţeană. „E greu să zugrăveşti acum o cameră, dar să faci un partid! Îi mulţumesc lui Genoiu, lui Bică pe care îl apreciez foarte mult. La şase luni de la înfiinţare avem filiale în toate judeţele ţării, cu peste 150.000 de membri“, a spus Oprea, care a precizat că partidul său va încerca să-i atragă pe cei dezamăgiţi de clasa politică. Preşedintele UNPR l-a anunţat pe Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, ca viitor candidat la preşedinţie din partea Uniunii, dar a spus că desemnarea oficială va avea loc peste o lună. „În noiembrie vom avea o întâlnire la Bucureşti cu tot ce are acest partid şi acest mesaj îl discutăm în toate organizaţiile judeţene. Aţi văzut că toată lumea aplaudă această propunere. Voi propune atunci statutar la nivelul partidului ca să participe omul pe care noi îl considerăm cel mai bun. Atunci va fi votat oficial“, a spus Oprea.

Solomon – da, Dincă – ba

Întrebat de ce la conferinţa UNPR Dolj a fost prezent Antonie Solomon, dar nu şi primarul delegat Mărinică Dincă, Oprea a precizat că a fost o onoare să-l aibă pe Solomon invitat şi a dat de înţeles că şi l-ar dori în partid. „Nu ne-a spus proiectul politic al dânsului. A fost o onoare pentru noi. Proiectul dânsului şi-l hotărăşte singur şi dacă ar face parte din echipa noastră ne-ar onora. Dânsul trebuie să ia aceste decizii. Îmi place pentru că este un om respectat“, a spus Oprea. La insistenţele presei, Gheorghe Bică a intervenit şi a spus că el l-a invitat pe Solomon, dând de înţeles că o invitaţie asemănătoare i-a fost făcută şi lui Mărinică Dincă, dar că acesta nu a venit. „La toate conferinţele judeţene invităm autorităţile locale. Unii participă, alţii nu. Pe Antonie Solomon eu l-am invitat, pentru că este într-o relaţie apropiată cu mine şi am considerat că poate participa pentru că reprezintă ceva pentru Craiova“, a spus Bică.  

Se caută soluţii pentru Avioane Craiova

Chestionat asupra soluţiilor de redresare a Fabricii de Avioane din Craiova, ministrul apărării a spus că bugetul armatei nu îi permite prea multe variante de relansare. „În armată avem un buget de avarie. Prioritate au pensiile şi salariile. Nu am mai adus nimic de afară de când sunt eu ministru. Printr-o ordonanţă de urgenţă, am dat de la stat la stat o masă de 50.000 de tone de fier expirată, materiale care reprezintă pericol social. Liderii de sindicat ne-au mulţumit şi au spus că asta garantează locurile de muncă cel puţin cinci ani pentru 16 întreprinderi. Eu propun programe de înzestrare naţională, dar încercăm să aducem tehnologie de vârf şi să le facem aici. L-am rugat pe liderul de sindicat de la Avioane să vină luni (azi – n.r.) cu directorul general la Bucureşti“, a spus Oprea.  

Băsescu: Pentru mine, Gabriel Oprea este un om reevaluat

Prezent într-o emisiune Pro Tv, lui Băsescu i s-a pus în vedere că în 2004 îl numea pe Oprea „şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase“. „Aşa este. Recunosc aceste afirmaţii. Nu contest acest lucru. Dar eu am prima obligaţie să asigur funcţionarea guvernului. Şi aici compromisul este inevitabil“, a răspuns Băsescu. El a mărturisit apoi că, pentru el, Oprea este un om „reevaluat“. „Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că în Oprea am văzut un om pe care l-am reevaluat. După ce PSD-ul l-a pus ministru de interne, a venit la mine şi şi-a pus demisia pentru că nu a vrut să numească în structurile de securitate naţională capi ai mafiei, în serviciile de informaţii ale Ministerului de Interne. Deci, pentru mine, Oprea este un om reevaluat. Când a fost impus de PSD, aveam mari semne de întrebare. Când am văzut reacţia lui la presiunea pe care au făcut-o Vanghelie şi Mircea Geoană să numească nişte oameni care erau cunoscuţi ca fiind parte a sistemului sau a avea legături cu sistemul mafiot, generalul Oprea a venit şi a spus «eu nu merg mai departe, renunţ la mandat»“, a declarat şeful statului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII