20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSaloane noi pentru copiii bolnavi de cancer

Saloane noi pentru copiii bolnavi de cancer

Compartimentul pentru  copiii bolnavi de cancer de la Clinica de Pediatrie II a Spitalului de Urgenţă Craiova a fost inaugurat ieri-dimineaţă, după cinci luni în care s-a lucrat la renovarea lui. Cele cinci saloane au fost amenajate de Asociaţia OncoHope cu sprijinul Gazetei de Sud, care a ajutat la strângerea fondurilor necesare. Printre cei mai generoşi susţinători ai acestui proiect au fost Fundaţia Constantin Popeci şi firma Polystart, care au contribuit cu sume importante de bani. „S-a lucrat la izolarea pereţilor exteriori cu vată minerală şi rigips, rezolvându-se astfel problema igrasiei. Au fost zugrăviţi pereţii, înlocuite saltelele, lenjeria de pat, s-au cumpărat pilote, au fost montate jaluzele şi a fost schimbat parţial mobilierul“, a explicat un reprezentant al Asociaţiei OncoHope.
Pe lângă cele cinci saloane au fost amenajate complet şi sala de tratament, respectiv camera de joacă a copiilor, iar o familie care a dorit să-şi păstreze anonimatul a donat o pompă de perfuzie pentru citostatice.
„Igrasia a fost întotdeauna o problemă care sper că s-a rezolvat acum, odată cu realizarea izolaţiei termice. Este o ambianţă plăcută, absolut necesară pentru copii, având în vedere problemele lor de sănătate“, a declarat prof. dr. Polixenia Stancu, şeful Clinicii de Pediatrie II.

Campania de strângere de fonduri continuă

La inaugurarea de ieri au participat şi cei zece copii aflaţi sub tratament oncologic. Fără să fie impresionaţi de atmosfera festivă din jur, copiii au trecut imediat la ceea ce se pricep cel mai bine: joaca.  
În primăvara acestui an, Asociaţia OncoHope a lansat „Ajută un copil, salvează un zbor!“, o campanie de ajutorare a copiilor din compartimentul de oncopediatrie de la Spitalul de Urgenţă Craiova. Campania de strângere de fonduri continuă, pentru că la oncopediatrie ar mai fi nevoie, printre altele, şi de un televizor, mobilier şi un frigider.
Cei care vor să ajute copiii bolnavi de cancer din zona Olteniei o pot face donând bani în contul deschis la Banca Comercială, sucursala judeţeană Craiova. Cont lei: RO140134112492920001RNCB
sau la telefon: 0745582181 – Asociaţia OncoHope

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS