6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrevă la Finanţele din Mehedinţi

Grevă la Finanţele din Mehedinţi

Mai mult de 200 de funcţionari din Finanţele Publice Mehedinţi au declanşat un protest spontan şi s-au strâns la intrarea în instituţie, nemulţumiţi că nu au primit sporurile salariale. Funcţionarii din Mehedinţi s-au alăturat colegilor din Capitală şi au spus că nu mai sunt dispuşi să muncească opt ore pe zi pentru nimic şi erau hotărâţi să stea chiar toată ziua la uşa instituţiei.
„Am aproape 31 de ani de muncă şi primesc 800 de lei pe lună. Nu este posibil să îşi bată joc de noi în asemenea hal! În cazul în care colegii mei vor decide că rămânem în stradă o să mă alătur şi eu lor“, a spus o funcţionară.
„Oamenii au tot dreptul să protesteze. Nu este normal ca după 30 de ani de muncă să primeşti 320, 400 sau 600 de lei. Noi o să ne alăturăm colegilor din Capitală şi nu vom intra la locurile de muncă până nu vom fi ascultaţi“, a declarat Valentin Bălescu, lider de sindicat.
Cetăţenii care aveau de rezolvat diferite probleme la Finanţe au fost nemulţumiţi şi au spus că funcţionarii nu ar trebui să protesteze după ce l-au votat pe Băsescu.
„Eu am venit să îmi iau o adeverinţă de la Finanţe şi nu am avut cum pentru că toţi sunt afară şi fac grevă. Nu mi se pare normal, pentru că în urmă cu un an l-au votat pe Băsescu şi erau foarte mulţumiţi că a ieşit preşedinte. Acum plâng pe aici că nu au bani şi că vor să îl dea jos pe Băsescu“, a spus un cetăţean din Severin.
Oamenii se simt vulnerabili în faţa salariilor mici pe care le primesc după o viaţă de muncă şi sunt hotărâţi să nu mai muncească până ce guvernanţii nu le vor rezolva problemele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS