17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii nu s-au grăbit la cereri pentru subvenţii

Craiovenii nu s-au grăbit la cereri pentru subvenţii

Craiovenii nu s-au înghesuit din prima zi să-şi ridice formularele pentru acordarea ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţei cu lemne. Dezarmaţi de noile condiţii, mulţi dintre potenţialii beneficiari au venit la sediul Direcţiei Asistenţă şi Protecţie Socială din strada Mitropolit Firmilian nr. 14 mai mult  pentru a se informa.
„Am venit să iau cererile, dar până strâng toate actele mai durează. Am luat şi anul trecut, mă încadrez şi acum“, a spus Mirela Feraru, din cartierul Romaneşti. Cei care au considerat că nu deţin bunurile enumerate în conţinutul OUG 86/2010 au solicitat totuşi cererile.
Beneficiarii au ceva timp de aşteptat până să le fie eliberate actele pe care trebuie să le depună la dosar. „Nu s-au prezentat prea multe persoane pentru a-şi ridica formularul-tip. Cei care au venit cer mai întâi informaţii, probabil mulţi dintre ei nu au încă toate actele necesare. Afluxul mare va fi de săptămâna viitoare, când cetăţenii vin să depună dosarul complet. Noi am încercat să nu le solicităm acte care necesită cheltuieli prea mari“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Sunt aşteptaţi să solicite ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne aproximativ două mii de craioveni, un număr destul de mic în comparaţie cu cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaze sau prin sistemul centralizat de termoficare. Pentru cei din urmă, formularele încă nu au fost tipărite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII