10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii spun că sunt în grevă, şefii spun că nu

Angajaţii spun că sunt în grevă, şefii spun că nu

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au întrerupt ieri-dimineaţă lucrul, în semn de solidaritate cu colegii lor din ţară.

Activitatea a fost întreruptă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, spre nemulţumirea contribuabililor. Finanţiştii gorjeni au declarat că sunt hotărâţi să nu înceapă lucrul până nu vor ajunge la o înţelegere cu ministrul de finanţe. Angajaţii DGFP Gorj au închis birourile şi ghişeele şi au ieşit în holul unităţii, supăraţi că de trei luni nu-şi mai primesc stimulentele. „Imediat ce am ajuns la serviciu, am hotărât să fim solidari cu colegii noştri din restul judeţelor din ţară. Nu este normal să ajungem cu salariul mult sub limita unui venit decent. Erau drepturile noastre şi, atâta vreme cât nu depind de bugetul statului, nu văd de ce ne-au luat acele stimulente. De la 1.800 de lei, cât aveam salariul, iau, în prezent, nu mai mult de 850 de lei. Este umilitor!“, a spus unul dintre angajaţi.
„Stimulentele nu sunt din bugetul statului. Niciodată nu am mers pe ideea că trebuie să ni se dea de pomană, pentru că nu trăim din mila nimănui. Indicat ar fi să ni se respecte drepturile. Ni se pare normal să fim solidari cu colegii, pentru că nici la noi situaţia nu se prezintă în alt mod. Nu ştim cât va dura protestul, dar, dacă este nevoie, rămânem şi peste noapte. În ceea ce priveşte conducerea, mi se pare normal să ne lase să protestăm, până la această oră neaducându-ni-se nici un fel de ameninţare“, a precizat Aurelia Spătaru, referent de specialitate în cadrul DGFP Gorj.

Presa este de vină pentru grevă

În ciuda faptului că angajaţii se aflau în grevă, conducerea instituţiei susţinea că la DGFP Gorj activitatea nu a fost întreruptă. Pentru a constata faptul că la finanţe activitatea a fost blocată, directorul general a fost chemat de reprezentanţii presei în holul instituţiei: „O parte dintre angajaţi protestează, alţii nu! Nu mă aşteptam la o asemenea acţiune, mai ales că aseară (miercuri seară – n.r.) era linişte. Presiunea media i-a determinat, probabil, să iasă în această dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.) în holul instituţiei. Nu ştim în ce măsură va fi afectată activitatea, dar, atâta vreme cât se fac încasări, nu cred că va avea de suferit vreun contribuabil. Nu am nici un instrument care să îmi permită să îi conving să renunţe la protest, fiind un drept al lor. Am rămas, normal, şi eu fără stimulente. Fiind măsuri de austeritate, este normal să aibă astfel de efecte, la nivelul întregii societăţi“, a menţionat Ion Cupă, şeful Direcţiei Finanţelor Publice Gorj. Cei mai nemulţumiţi de protestul finanţiştilor au fost contribuabilii veniţi la sediul instituţiei. „Venisem să plătesc o taxă. Stau mai bine de o oră, că mă gândesc că încetează. Toţi dau din umeri şi nu ne spun nici să plecăm, nici să rămânem. Văd că la ghişeu nu este nimeni. Nu este bine ce se întâmplă în această ţară. Eu îi cred şi este dreptul lor să protesteze, dar suntem puşi pe drumuri degeaba“, a adăugat Dumitru Ilie, din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU