24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferii băuţi, căutaţi în trafic

Şoferii băuţi, căutaţi în trafic

http:http://www.youtube.com/watch?v=_GuE3Z9hS9A
Poliţiştii şi jandarmii doljeni au ieşit pe străzi şi au organizat duminică, în tot judeţul, acţiunea „Alege viaţa“, având ca scop combaterea accidentelor rutiere produse din cauza şoferilor băuţi. În urma acţiunii de proporţii, oamenii legii au dat amenzi în valoare de peste 50.000 de lei, iar 28 de şoferi au devenit… pietoni.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a comunicat că, duminică, între orele 17.00 şi 22.00, aproape 150 de poliţişti, ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi jandarmi au fost prezenţi în trafic pe principalele drumuri din judeţ, dar şi pe cele mai importante artere de circulaţie din Craiova.
Vizaţi de acţiunea oamenilor legii au fost în principal şoferii care se urcau la volan după ce au băut, însă nu au scăpat de sancţiuni nici ceilalţi conducători auto care au călcat pe bec. Pe lângă verificările obişnuite, ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Dolj au avut rolul de a verifica în timp util în bazele de date numerele maşinilor înmatriculate în străinătate oprite în trafic, pentru a stabili dacă nu cumva sunt furate.
Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, în cadrul acţiunii au fost oprite în trafic şi controlate aproape 1.100 de autovehicule, iar 1.500 de persoane au fost legitimate, dintre care 30 au fost duse la poliţie pentru cercetări.
În total, au fost constatate 14 fapte de natură penală, în cele mai multe cazuri fiind vorba de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi 345 de abateri de natură contravenţională. Dintre acestea, 15 amenzi au fost date pentru consumul de băuturi alcoolice, 35 – pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 85 – pentru nepurtarea centurii de siguranţă. 195 au fost date pentru alte abateri, iar alte 15 amenzi – pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În total, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 54.420 de lei. De asemenea, au fost suspendate 28 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Şoferi băuţi pe străzi

Deşi acţiunea oamenilor legii a fost anunţată la nivel naţional încă de săptămâna trecută, şoferii doljeni au „riscat“ şi s-au urcat băuţi la volan. Poliţiştii l-au depistat pe raza comunei Secu pe Felician Cojocaru, de 30 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Cielo, deşi era băut bine. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot duminică, oamenii legii l-au depistat în comuna Mischii pe Gabriel Călugărescu, de 33 de ani, tot din Craiova, în timp ce conducea un Ford, având o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alt şofer care conducea băut a fost depistat de poliţişti în Dăbuleni. Este vorba de Ion Lupu, de 31 de ani, din Craiova, care conducea o autoutilitară Iveco şi care a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Craioveanul a fost condus la Spitalul Dăbuleni, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot o autoutilitară conducea şi Marian Oprică, de 37 de ani, din comuna Sadova, dar în Bechet. După ce l-au oprit, poliţiştii au constatat că acesta nu avea permis de conducere, iar autoutilitara Fiat nu era înmatriculată în circulaţie. În cazul său, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii doljeni au precizat că în toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII