17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSemnături pentru aducerea acasă a lui Brâncuşi

Semnături pentru aducerea acasă a lui Brâncuşi

Poetul şi eseistul Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a demarat ieri la Târgu Jiu campania de strângere de semnături pentru a aduce în Gorj osemintele sculptorului Constantin Brâncuşi. Poetul a declarat că va face toate demersurile necesare pentru a convinge autorităţile din Franţa.
Laurian Stănchescu intenţionează să strângă câteva mii de semnături.
„Tot Gorjul e un mormânt pustiu fără el. Şi acest mormânt aşteaptă să fie plin cu spiritul lui Brâncuşi. Demersul pe care l-am iniţiat e de bună-cuviinţă faţă de Franţa, mai ales că au avut întotdeauna grijă de oamenii de cultură. E un demers plin de dragoste faţă de statul francez în acelaşi timp, faţă de memoria lui Brâncuşi, de dorinţa lui, şi eu sper că vom îndupleca inima sensibilă a poporului francez să ni-l dea pe Brâncuşi. Vom merge pe jos până la Paris, aşa cum a plecat şi Brâncuşi. Vom reface drumul lui ca să-l putem aduce înapoi acasă. Eu cred foarte mult că voi reuşi să aduc osemintele lui Brâncuşi în Gorj. Sunt sigur că Franţa va înţelege acest gest, deoarece noi îl iubim pe Constantin Brâncuşi. Marele nostru sculptor nu a fost promovat suficient şi poate fi promovat mai mult în continuare“, a spus Laurian Stănchescu.
După o oprire de câteva zeci de minute în Parcul Central din Târgu Jiu, parc ce adăposteşte Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului, Laurian Stănchescu a reuşit să strângă mai bine de zece semnături.
„Ceea ce vrea dumnealui să facă este un lucru mare. Este bine. Brâncuşi e al nostru şi trebuia înmormântat aici, pe meleagurile unde s-a născut. Nu cred că l-am apreciat cum se cuvenea“, a spus un bătrân.
Majoritatea persoanelor întâlnite în parc au fost de acord cu demersul lui Laurian Stănchescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII