17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMaşina poliţiei, mistuită de focul iubirii

Maşina poliţiei, mistuită de focul iubirii

http:http://www.youtube.com/watch?v=WT2zOZrka6Q
Un doljean a fost reţinut de poliţişti ieri după ce, încercând să se răzbune pe fosta sa iubită, şi-a incendiat maşina, o brutărie din Calafat, dar şi Loganul oamenilor legii.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a comunicat că, marţi seară, în jurul orei 22.30, poliţiştii din Calafat au fost sesizaţi de către Elena Dascălu, din localitatea Piscu Vechi, despre faptul că fiul său, Ionel Dascălu, de 32 de ani, urmează să facă o prostie. Femeia le-a spus poliţiştilor că tânărul a umplut un butoi cu benzină, l-a încărcat în maşină şi a plecat către Calafat, la societatea unde lucrează fosta sa logodnică, Anca Dobre, pentru a se răzbuna pe aceasta.
Un echipaj de poliţişti a plecat către adresa din Calafat indicată de femeie, la o brutărie de pe strada A.I. Cuza, unde l-au găsit pe Ionel Dascălu. Acesta intrase în curtea brutăriei, forţând porţile de acces, şi făcea scandal, vizată fiind fosta sa logodnică, Anca Dobre. Cei doi trebuia să se căsătorească săptămâna trecută însă, înainte de nuntă, tânăra s-a răzgândit, acesta fiind şi motivul pentru care Dascălu se certa cu tânăra.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, la apariţia poliţiştilor, tânărul a devenit şi mai violent. Deşi oamenii legii l-au rugat să se calmeze, Dascălu a aprins o brichetă şi a aruncat-o în maşina cu care intrase în curtea brutăriei, o autoutilitară VW, care a explodat imediat.

A ars şi maşina poliţiei
 
În urma exploziei, incendiul a cuprins atât clădirea brutăriei, lângă care Dascălu îşi parcase maşina, dar şi Loganul poli  ţiştilor, care era staţionat în apropiere.
Pentru stingerea incendiului au fost solicitaţi pompierii, care au reuşit să localizeze şi să stingă focul. În urma incendiului maşina lui Dascălu a fost distrusă în totalitate, iar maşina poliţiştilor a fost avariată pe partea stângă. De asemenea, plafonul brutăriei a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.
Poliţiştii l-au reţinut pe tânăr şi, în urma cercetărilor, au stabilit că, înainte să vină la brutăria la care lucra fosta lui logodnică, a încărcat în maşină un butoi în care se aflau… 170 de litri de benzină, combustibil care s-a aprins imediat când tânărul a aruncat bricheta aprinsă.
Poliţiştii l-au testat pe Dascălu cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care l-au condus la Spitalul din Calafat, unde i-au fost recoltate probe biologice.
După ce a fost audiat, tânărul a fost dus în arestul IPJ Dolj în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, respectiv Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII