12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiune cu girofar

Acţiune cu girofar

http:http://www.youtube.com/watch?v=zrTxL82CxMs
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au efectuat ieri o acţiune în trafic pentru „educarea“ şi sancţionarea şoferilor care nu fac loc ambulanţelor, maşinilor de poliţie şi pompieri aflate în misiune şi care circulă cu semnalele acustice şi girofarurile pornite.
Potrivit poliţiştilor doljeni, acţiunea a fost organizată după ce, în ultimul timp, mai mulţi poliţişti, şoferi de ambulanţe sau de pe autospecialele pompierilor s-au plâns că pierd timp preţios în trafic din cauza şoferilor care nu le acordă prioritate chiar dacă au sirenele şi girofarurile pornite. „S-a constatat că foarte mulţi conducători auto nu respectă semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar. Acest lucru este valabil indiferent că vorbim de maşini de poliţie, ambulanţe sau pompieri“, a explicat inspector Alin Apostol, ofiţer în cadrul Biroului Rutier Craiova.
Acţiunea poliţiştilor a început la ora 11.00 şi a durat trei ore, coloanele de Loganuri cu girofaruri putând fi întâlnite pe DN 6, între Craiova şi Leu, DN 55, între Craiova şi Malu Mare, dar şi pe DN 56, Craiova-Podari şi DJ 561, Podari-Gura Văii. Oamenii legii au sancţionat 15 şoferi care nu au tras pe dreapta la trecerea coloanei, toţi fiind amendaţi cu câte 360 de lei. În plus, celor 15 şoferi care au ignorat semnalele acustice şi luminoase ale maşinilor de poliţie le-au fost suspendate permisele de conducere pentru 60 de zile. Majoritatea şoferilor care s-au ales cu amenzi şi au rămas fără permise de conducere au criticat şi contestat acţiunea poliţiştilor, susţinând ba că nu au avut timp să tragă pe dreapta, ba că nu aveau unde să oprească. Un şofer a apelat la cunoscuta formulă „să moară şi capra vecinului“ şi i-a luat la rost pe poliţişti pentru că nu au oprit o căruţă care circula pe DN 6. În total, în cele trei ore cât a durat acţiunea, poliţiştii au dat 21 de amenzi contravenţionale, în valoare de 6.100 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII