17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPropunere de arestare pentru evaziune cu cereale

Propunere de arestare pentru evaziune cu cereale

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, împreună cu colegii de la Protecţie Internă, au încheiat săptămâna trecută cercetarea într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două milioane de lei.
Potrivit poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor, în urma cercetărilor s-a stabilit că Liviu Lăculeanu, de 42 de ani, Cristi Gae, de 44 de ani, ambii din Craiova, şi Alexandru Şoarece, de 23 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în calitate de administratori a trei societăţi comerciale, împreună cu Liviu Neacşu, de 41 de ani, din Craiova, administrator al altei societăţi comerciale, între 2008 şi 2009, au comercializat cereale introducând în circuitul comercial facturi fiscale fictive. În acest fel cei patru nu au mai plătit obligaţiile fiscale constând în TVA şi impozit pe profit, aducând un prejudiciu bugetului de stat de 2.305.000 de lei.
Reamintim că Liviu Lăculeanu a fost arestat preventiv la jumătatea lunii august pentru evaziune fiscală şi transmiterea fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate, în prezent dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Băileşti. Acesta, în calitate de administrator al SC Roledali SRL, a efectuat în 2007 activităţi de intermediere în comerţul cu cereale, fără a trece în contabilitate vânzări de aproximativ 3.000.000 de lei, şi s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma de aproximativ 500.000 de lei.
Vineri, Tribunalul Dolj l-a pus în libertate, înlocuind măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea în care locuieşte. În aceeaşi zi, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au încheiat cercetările într-un alt caz de evaziune fiscală în care este implicat Lăculeanu, fiind efectuate patru percheziţii domiciliare în Craiova şi Râmnicu Vâlcea, la domiciliul acestuia, dar şi la cele ale lui Gae, Şoarece şi Neacşu, de unde au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind activitatea infracţională a acestora. În baza probelor strânse de anchetatori, vineri, Neacşu, Gae şi Şoarece au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals intelectual. Cei patru au fost prezentaţi sâmbătă în faţa magistraţilor de la Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a hotărât să fie cercetaţi în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS