10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCămătari aruncaţi după gratii

Cămătari aruncaţi după gratii

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri seară, la cererea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, arestarea preventivă pentru 29 de zile a zece persoane din grupul de cămătari condus de Constantin Enache, zis Mafiotul.

Reamintim că, joi dimineaţă, poliţiştii BCCO Craiova, ajutaţi de jandarmi şi coordonaţi de procurorii DIICOT, au efectuat 18 percheziţii în localităţile Slatina şi Brebeni, pentru destructurarea unei grupări de cămătari care acţiona în judeţul Olt. Oamenii legii au stabilit pe parcursul cercetărilor că Mafiotul îşi „agăţa“ victimele promiţându-le împrumuturi fără garanţii şi cu dobânzi foarte avantajoase, de până la 20% pe lună. După ce împrumutau diverse sume, „clienţii“ cămătarilor ajungeau să fie ameninţaţi, bătuţi sau şantajaţi pentru a returna banii cu dobânzi care crescuseră peste noapte chiar şi până la 300%. În alte cazuri, victimele erau constrânse să întocmească înscrisuri din care să rezulte că au împrumutat sume mult mai mari sau să încheie contracte de împrumut sau de vânzare-cumpărare. În acest fel, mai mulţi olteni au rămas fără case sau maşini, care le-au fost luate de cămătari. Poliţiştii au ridicat joi 14 persoane, majoritatea de etnie romă, dar şi doi poliţişti din cadrul IPJ Olt, agenţii Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa, precum şi un jandarm, Ionel Cosma. Cei trei oameni ai legii aveau rol de recuperatori în cadrul grupării lui Enache. Procurorii au precizat că gruparea condusă de Mafiotul a obţinut până acum din cămătărie peste un milion de euro, însă se aşteaptă ca şi alte victime ale cămătarilor să depună plângeri, caz în care suma ar fi mult mai mare.
Vineri după-amiază, anchetatorii au solicitat judecătorilor de la Tribunalul Dolj emiterea pe numele cămătarilor a 12 mandate de arestare preventivă, din care două în lipsă. Judecătorii au dispus arestarea pentru 29 de zile a celor zece inculpaţi: Constantin Enache, Eugenia Radu, Iancu Stancu, Claudiu Paţa, Dănuţ Tudor, Ionel Cosma, Marin Stoiculescu, Marius Dincă, Marius Veţeanu şi Adrian Moţog. În cazul celorlalţi doi, care se sustrag cercetărilor, Ene Mozoc şi Gigi Budor, judecătorii au amânat luarea unei hotărâri pentru 24 septembrie, până când aceştia vor fi citaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII