16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Mouse flexibil marca Microsoft

Gigantul din domeniul informaticii Microsoft şi-a prezentat de curând cel mai nou produs: un mouse flexibil, care a fost botezat „Arc Touch“, primul de acest fel creat vreodată. După cum informează site-ul zigonet.com, mouse-ul, care are o formă uşor arcuită, se poate întinde pentru a fi transportat mai uşor. Fiind mai subţire de 15 milimetri, Arc Touch a fost special conceput pentru utilizatorii de laptopuri, pentru că, potrivit unui sondaj recent realizat de Microsoft, o treime dintre persoanele care folosesc computere mobile cumpără şi un mouse. În afară de forma sa ergonomică, dispozitivul mai prezintă un avantaj faţă de mouse-urile tradiţionale: rotiţa de navigare a fost înlocuită cu o interfaţă tactilă. Mouse-ul urmează să fie lansat în Europa în luna noiembrie, preţul său fiind estimat la 70 de euro.

Un şarpe a lăsat o insulă fără energie electrică

O insulă din Filipine a rămas fără energie electrică timp de câteva ore, după ce un şarpe s-a furişat în interiorul unui transformator electric. După cum informează site-ul zigonet.com, ajungând, nu se ştie cum, în interiorul aparatului, reptila a provocat un scurtcircuit care a întrerupt alimentarea cu energie electrică pe întreaga insulă filipineză Bohol. Din fericire, nimeni nu a rămas în beznă la propriu, pentru că incidentul s-a petrecut dimineaţa, iar problema a fost rezolvată în doar câteva ore, după ce transformatorul în cauză a fost înlocuit. Compania de electricitate care deserveşte Insula Bohol şi-a cerut scuze faţă de utilizatori şi le-a mulţumit pentru înţelegere.

Telefon Nokia care funcţionează pe bază de suc

Compania Nokia se mândreşte cu un telefon mobil care funcţionează pe bază de băuturi răcoritoare, mai precis cu ajutorul zahărului conţinut în sucuri, informează site-ul zigonet.com. Nokia investeşte în domeniul cercetării pentru a produce telefoane care să funcţioneze cu energie „verde“. Telefonul are formă de eprubetă şi nu conţine acumulatori sau baterii. După multe încercări, designerul Daizi Zheng a reuşit să creeze o baterie bio-capabilă să genereze electricitate pornind de la glucide, utilizând enzime pe post de catalizator. În momentul în care interacţionează cu sucul, aceste enzime transformă zahărul în electricitate, descompunând băutura pentru a extrage atomii de hidrogen. Electronii acestor atomi generează electricitatea de care telefonul are nevoie pentru a funcţiona. Bateria durează de până la cinci ori mai mult decât un acumulator cu litiu, iar costul încărcării – câţiva mililitri de suc – este neglijabil.

Cea mai mare tabletă de ciocolată, produsă în Armenia

Un oraş din Armenia a intrat în Cartea Recordurilor drept producătorul celei mai mari tablete de ciocolată din lume, informează site-ul zigonet.com. Uriaşa tabletă de ciocolată cântăreşte 4,41 tone, are o lungime de 5,60 metri şi o grosime de 25 de centimetri. Bucata de ciocolată a fost dezvelită şi prezentată reprezentanţilor Cărţii Recordurilor Guinness în cadrul unei ceremonii speciale, transmisă de posturile de televiziune. După ce oamenii de la Guinness au omologat recordul, fabrica de ciocolată care a produs tableta-gigant a primit şi un certificat, intrând astfel în istorie. Recordul precedent în materie de ciocolată uriaşă era deţinut de italieni, care au produs o tabletă de 3,58 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU