22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăgan şi carderii lui Vlăduţ rămân după gratii

Drăgan şi carderii lui Vlăduţ rămân după gratii

Curtea de Apel Craiova a respins ieri recursurile formulate de Gigi Cosmin Drăgan şi grupul de carderi din care face parte şi Laurenţiu Vlăduţ, fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, împotriva hotărârilor Tribunalului Dolj, care a dispus menţinerea arestului preventiv în cazul primului şi prelungirea arestului în cel de-al doilea caz.
Reamintim că Gigi Cosmin Drăgan a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv la sfârşitul lunii mai, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Tânărul este acuzat că, pe 2 aprilie, l-a luat la bătaie pe Pavel Rentea, de 62 de ani, pentru că traversa strada prea încet, ulterior acesta decedând în urma unui infarct.
Pe 6 septembrie, Tribunalul Dolj a dispus, la cererea procurorilor, menţinerea măsurii arestării preventive în cazul lui Drăgan. Avocaţii acestuia au făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, instanţa a respins recursul formulat de Drăgan, urmând ca el să fie judecat în continuare în stare de arest preventiv.
În cazul celor trei carderi din grupul lui Vlăduţ, Adrian Tiugan, Cornel Stroilă şi Iulian Gheorghiu, arestaţi în august pentru comiterea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică, Tribunalul Dolj a dispus pe 10 septembrie prelungirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpaţi pentru alte 30 de zile. Anchetatorii au stabilit că Vlăduţ, împreună cu Adrian Tiugan, Cornel Stroilă, Claudiu Iordache, Iulian Gheorghiu şi Nicuşor Stoian fabricau dispozitive pentru falsificarea cardurilor, reinscripţionau datele obţinute după montarea de aparatură de skimming pe bancomate din Italia pe carduri blank şi retrăgeau numerar prin operaţiuni frauduloase. Cei trei au făcut recurs, însă ieri Curtea de Apel Craiova l-a respins, aceştia urmând să fie cercetaţi în stare de arest preventiv. Cât despre Laurenţiu Vlăduţ, care este plecat din ţară, procurorii au cerut instanţei emiterea unui mandat de arestare în lipsă. Mandatul de 30 de zile a fost emis pe 2 septembrie, termen care va începe din momentul în care acesta va fi prins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII