24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a îngrijit soţul bolnav şi acum a lăsat-o în stradă

Şi-a îngrijit soţul bolnav şi acum a lăsat-o în stradă

O femeie de 34 de ani din judeţul Mehedinţi trece printr-o dramă greu de imaginat, împreună cu fetiţa ei de şase ani.

Cele două au rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce femeia s-a văzut nevoită să plece de acasă împreună cu fetiţa ca să scape de bătăile soţului ei. Totul a început în anul 2007, când bărbatul a avut un accident de maşină în urma căruia a intrat în comă. Un an întreg, Nicoleta Biţulescu şi-a dedicat tot timpul soţului, ca să-l ajute să însănătoşească şi să poată trăi în continuare ca o familie alături de fetiţa lor, Bianca. Bărbatul a suferit şi o operaţie foarte costisitoare, iar pentru a face rost de bani familia a trebuit să vândă locuinţa şi să se mute cu chirie. În tot acest timp, singura care aducea bani în casă era Nicoleta. După eforturi foarte mari, soţul ei şi-a revenit, dar în loc ca viaţa lor să revină la normal, situaţia a devenit şi mai grea. Imediat după recuperare, bărbatul a căzut în patima alcoolului, nu s-a mai dus la serviciu şi a devenit violent.  
Femeia s-a văzut nevoită să părăsească locuinţa împreună cu Bianca, şi chiar să apeleze la poliţie. „Venea noaptea acasă, mă bătea, iar eu trebuia să câştig pâinea pentru întreaga familie. Nu am mai vrut să vadă copilul meu aşa ceva. Am făcut şi plângere la poliţie, pentru că era insuportabil şi pentru că îmi era frică că odată o să vină acasă beat şi o să ne omoare, că doar au mai fost atâtea cazuri“, a povestit Nicoleta.
Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi spun că plângerea făcută de Nicoleta Biţulescu se află în curs de soluţionare şi că nu au luat încă vreo măsură în acest caz.
„La Poliţia Drobeta Turnu Severin s-a depus o plângere de către persoana în cauză împotriva numitului Viorel Biţulescu, pe 24 august. Momentan, aceasta se află la Biroul de Investigaţii Criminale, urmând să fie soluţionată“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Deoarece nu au destui bani pentru a închiria o locuinţă, Nicoleta şi fetiţa ei au găsit găzduire temporară la un adăpost al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, însă săptămâna viitoare nu vor mai fi primite acolo. „Doamna Biţulescu s-a adresat instituţiei noastre, care i-a făcut internarea la «Adăpostul victimelor violenţei în familie», unde doamnei şi fiicei sale li s-au asigurat hrană şi găzduire. Sunt acolo de două săptămâni. În adăpost se asigură servicii pe o perioadă limitată“, a declarat Adriana Doinea, directorul adjunct al DGASPC Mehedinţi.
Femeia spune că va merge şi la Primăria Drobeta Turnu Severin să caute un sprijin, iar dacă nu se va găsi cineva care să le ajute, va trebui să doarmă pe stradă cu fetiţa, pentru că nu are altă soluţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII