11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinoră din Olt, trimisă la prostituţie în Italia

Minoră din Olt, trimisă la prostituţie în Italia

O fată de 14 ani, din Olt, a fost racolată de doi bărbaţi şi apoi a fost trimisă în Italia, unde aceştia au obligat-o să se prostitueze. Ce doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Fata împreună cu alte tinere au fost racolate sub promisiunea angajării la un club în străinătate. Florin Eremia, de 30 de ani, şi Constantin Cosmin Eremia, de 35 de ani, ambii din satul Glâmbocu, comuna Bascov, judeţul Argeş, le-au transportat pe tinere în Italia, unde, prin folosirea de ameninţări şi violenţe, le-au obligat să se prostitueze. Procurorul-şef Claudiu Negrulă a spus că minora întreţinea zilnic 20 – 25 de relaţii sexuale. „Începând din 9 septembrie 2009, minora a fost obligată să practice prostituţia la stradă. Fata a practicat prostituţia în fiecare zi timp de o lună, perioadă în care a obţinut peste 20.000 de euro, întreaga sumă fiind luată de cei doi inculpaţi“, a declarat Claudiu Negrilă, procuror-şef din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Olt.

Mandat de arestare pentru 24 de ore

Pe 2 septembrie 2010, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Olt al DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbaţilor pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. „S-a reţinut faptul că, în cursul lunii septembrie 2009, cei doi inculpaţi au racolat o minoră, precum şi alte persoane de sex feminin, pe care le-au transportat în Italia, unde le-au obligat să practice prostituţia. Din actele de urmărire penală rezultă că minora, deşi avea 14 ani şi nu poseda nici un document de identitate asupra sa, a fost trecută frontiera de către cei doi inculpaţi“, a completat procuror-şef Claudiu Negrilă, din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Olt.

Arestaţi preventiv

Tribunalul Olt a admis propunerile procurorului-şef din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Olt şi a dispus arestarea preventivă a lui Florin Eremia şi Constantin Cosmin Eremia, pe câte 29 de zile. „Pe 3 septembrie, Tribunalul Olt a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor. În aceeaşi zi, cei doi au făcut şi recurs. Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Craiova, spre soluţionare“, a declarat Cosmin Mitrache, purtător de cuvânt în cadrul Tribunalului Olt. Cercetările continuă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII