13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un urmărit penal la Maternitatea Giuleşti

Încă un urmărit penal la Maternitatea Giuleşti

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale împotriva medicului Adrian Toma, şeful Secţiei de neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, a informat Ministerul Public. Medicul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.
 „Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuitul, în calitate de şef al Secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie «Prof. dr. Panait Sârbu», a gestionat în mod defectuos resursele umane existente, neluând măsurile manageriale necesare pentru asigurarea în permanenţă, pe orice tură, la salonul de terapie intensivă nou-născuţi, a câte două cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiile legale, în condiţiile în care numărul nou-născuţilor din salon depăşea în mod constant numărul maxim admis“, se precizează într-un comunicat.
Procurorii care anchetează cazul i-au mai pus sub urmărire penală pe asistenta Florentina Cârstea, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, precum şi pe şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, acuzat de neglijenţă în serviciu, ce a avut consecinţe deosebit de grave. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII