10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControale la început de an şcolar

Controale la început de an şcolar

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a convocat şedinţa ordinară pe luna august a Colegiului Prefectural. Pentru că se apropie începutul noului an şcolar, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru a-şi primi elevii a fost cel mai dezbătut subiect aflat pe ordinea de zi. Prefectul Ion Mîţu le-a cerut tuturor inspectorilor şcolari să verifice în amănunt fiecare unitate şi să petreacă mai mult timp în teren.  
Pentru ca şcolile să fie gata la timp, prefectul a anunţat că se va întâlni cu primarii localităţilor din Mehedinţi, cărora le va solicita să se preocupe de igienizarea unităţilor de învăţământ.
„Nu vreau să aud scuze de genul «nu am avut bani» sau «nu am avut personal pentru a ne ocupa de şcoli». Le sugerez tuturor primarilor să scoată la muncă beneficiarii ajutorului social şi să asigure igienizarea în şcoli“, a declarat Ion Mîţu.
Dezvoltarea agricolă a judeţului a fost alt aspect asupra căruia reprezentantul guvernului în teritoriu a insistat şi a cerut mai multă preocupare din partea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
„70% din suprafaţa arabilă a judeţului nu este cultivată în acest moment. Situaţia este alarmantă. Odată cu restructurarea instituţiilor responsabile de agricultură, vreau să existe mai mult interes faţă de acest domeniu şi să oferim un sprijin real celor care doresc să investească în agricultură şi să cultive pământul“, a adăugat Ion Mîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS