7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSistemul sanitar românesc a mai ucis un om

Sistemul sanitar românesc a mai ucis un om

Sistemul medical din România a mai făcut o victimă. S-a întâmplat în judeţul Mehedinţi, unde lipsa unui aparat de resuscitare, dar şi şi neglijenţa medicilor au dus la moartea unei femei de 33 de ani.

Iuliana Neagoe a mai trecut o dată prin faţa morţii, în urmă cu nouă ani. Aa fost salvată de tatăl ei, care i-a donat un rinichi şi de atunci nu a mai avut probleme. În urmă cu o săptămână, tânăra a mers la Bucureşti, pentru un control de rutină, iar la întoarcere a răcit, ajungând la Spitalul din Severin.
„Era o simplă răceală. Eu i-am spus să nu se interneze la spitalul de aici, dar nu m-a ascultat. A mers la Bucureşti la control şi i-au spus că e bine, dar doctoriţa care i-a făcut transplantul nu a fost acolo. Pe drumul spre casă a răcit. A început să se simtă rău şi a făcut temperatură. A mers la spital, la Severin, şi medicii de aici au decis să o interneze. Am fost pe la ea cu o zi înainte să moară şi mi-a spus că nu poate să mănânce, că se simte rău şi că îi vine să vomite. Am stat un pic cu ea şi am plecat. Când am ajuns acasă, am sunat-o din nou să văd ce face şi parcă plângea. Mi-a spus că se simte din ce în ce mai rău. La ora 16.00, m-a sunat ginerele meu şi mi-a spus că Iuliana a murit pentru că nu au avut cu ce să o resusciteze. Asta a fost tot, fata mea nu a murit din cauza problemelor cu rinichii, dar a murit din cauza unei răceli“, povesteşte îndurerat Vlad Ion, tatăl tinerei.
Familia Iulianei a mai suferit în urmă cu 14 ani din cauza sistemului medical din România.
„Eu nu am avut niciodată încredere în medicii din Mehedinţi, pentru că acum 14 ani fata mea cea mare a murit tot din cauza lor. I-au făcut o cezariană şi, când s-a trezit din anestezie, a început să sângereze pe nas, i s-au format cheaguri de sânge pe căile respiratorii şi a murit. A rămas copilul fără mamă. Are acum 14 ani“, a mai spus tatăl victimei.

„Soţia mea nu ar fi trebuit să moară!“

Soţul Iulianei Neagoe povesteşte năucit de durere cum şi-a privit soţia dându-şi ultima suflare.
„Nu mai am cuvinte să povestesc cum s-a întâmplat totul. Să te internezi într-un spital unde medicii nu ştiu că aparatele sunt defecte, nu ştiu unde sunt prizele, că acestea nu funcţionează, înseamnă crimă organizată. Soţia mea nu ar fi trebuit să moară! Degeaba s-au purtat frumos cu noi dacă în momentul critic nu au ştiut ce să facă. Totul a fost bine până când au apărut probleme. Când a început să vomite şi să rămână fără aer, medicii s-au blocat şi nu au mai ştiut ce să facă. Nici măcar o manevră de resuscitare nu au ştiut să facă. Cine este vinovat să plătească“, a declarat Ştefan Neagoe, soţul femeii.
Prietenii Iulianei spun că medicii sunt singurii vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat, acuzaţii susţinute într-un fel şi de cauza decesului, edem pulmonar, adică tânăra a decedat întrucât nu a primit suficient oxigen.
„Iuliana nu avea de ce să moară, dar nu a avut parte de medici pricepuţi. Au ţinut-o trei zile în spital cu febră şi nu s-au gândit să o trimită mai departe decât atunci când au văzut că situaţia devine critică. Au plimbat-o zece minute prin spital ca să caute un aparat de resuscitare, timp în care ea se stingea. Să nu mai zică nimeni că nu sunt vinovaţi medicii pentru că se vede clar pe certificatul de deces că a murit din cauza unui edem pulmonar, adică i s-a acumulat prea mult lichid şi avea prea puţin aer în plămâni şi nu au avut aparat să o ventileze. Asta a fost tot“, povesteşte Nicolae Săcărin, prieten de familie.

Spitalul din Severin a deschis o anchetă în acest caz

Medicii de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin au deschis o anchetă în acest caz, iar conducerea spitalului spune că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.
„Pacienta a venit la noi cu febră, iar înainte fusese la Clinica Fundeni din Bucureşti pentru investigaţii şi tratament prescris de medicii de acolo pentru transplantul de rinichi pe care îl suferise. Joi după-amiază, după ce i se administrase tratament pentru febră, pacienta prezenta o stare generală bună, însă vineri după-amiază a început să acuze stări de rău, iar într-o jumătate de oră a survenit decesul din cauza unui edem pulmonar acut. Menţionez faptul că la nivelul spitalului am demarat o anchetă în cadrul căreia vor fi interogate toate cadrele medicale şi infirmierele care au avut legătură cu această pacientă, iar la finalul anchetei cine se va face vinovat va fi sancţionat. De asemenea, toate instalaţiile electrice vor fi controlate“, a declarat Denise Buzulică, managerul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII