3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFoştii poliţişti comunitari, în stand-by

Foştii poliţişti comunitari, în stand-by

Societatea Publica Guard, înfiinţată de Primăria Târgu Jiu pentru preluarea a 200 de poliţişti comunitari, nu a primit încă avizul din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Înregistrarea societăţii Publica Guard din Târgu Jiu la Registrul Comerţului bate pasul pe loc, întrucât Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj ezită să avizeze înfiinţarea firmei de pază a primăriei. Societatea ar trebui să preia aproximativ 200 de salariaţi din cadrul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, care nu îşi vor mai regăsi locul în organigrama viitoarei poliţii locale. Constantin Talabă, directorul Publica Guard, afirmă că a făcut toate demersurile legale pentru a primi avizul, ca orice altă societate de profil. Până în prezent, IPJ Gorj nu a transmis nici un răspuns la solicitarea primită din partea reprezentantului viitoarei firme de pază. În baza avizului obţinut de la poliţie, Constantin Talabă ar putea să înmatriculeze societatea la Registrul Comerţului. Deocamdată, lucrurile bat pasul pe loc.

„Noi nu luăm pâinea poliţiştilor“

Firma Publica Guard a fost înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Local din Târgu Jiu încă de luna trecută. Principalul scop al societăţii este acela de a prelua poliţiştii comunitari din Târgu Jiu angrenaţi în activităţi de pază: „Suntem în aşteptarea avizului de principiu de la Ministerul de Interne, prin intermediul IPJ Gorj. Am făcut demersurile legale şi aşteptăm răspunsul în termenul legal de 30 de zile în care ei pot să ne răspundă. Eu am făcut toate demersurile, absolut tot ceea ce ţinea de mine, ca să înregistrez firma la Registrul Comerţului. Pentru a-mi înregistra societatea, Registrul Comerţului mi-a solicitat un acord de principiu de la poliţie. Am făcut adresă la poliţie şi aştept răspunsul. În această fază suntem cu Publica Guard. Noi nu luăm pâinea poliţiştilor. Chiar nu se poate întâmpla aşa ceva! Poliţia Română are specificul ei de activitate şi nici o altă poliţie comunitară sau societate de pază nu ar putea înlocui Poliţia Română“, a declarat Constantin Talabă, fost angajat al IPJ Gorj, în prezent pensionat.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU