15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăniţi grav pe motoscutere

Răniţi grav pe motoscutere

Doi şoferi, unul din Craiova şi altul din localitatea doljeană Galicea Mare, s-au ales cu dosare penale pentru vătămare corporală din culpă, după ce, miercuri, au provocat două accidente rutiere în care au fost răniţi grav trei tineri.
Primul accident a avut loc în jurul orei 16.30, în Craiova. Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, Constantin Călina, de 24 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Opel pe strada Dimitrie Gerota din municipiu, la efectuarea virajului la stânga pe strada Victor Gomoiu, nu a acordat prioritate de trecere unui moped condus de Cristian Văetiş, de 26 de ani, din localitate. În urma impactului, tânărul de pe motoscuter a fost grav rănit, el suferind o fractură la piciorul stâng.
Tot miercuri, în jurul orei 19.30, alt şofer a accidentat grav doi tineri care se deplasau pe un motoscuter. Poliţiştii au stabilit că Venus Balaci, de 51 de ani, din comuna Galicea Mare, în timp ce conducea un BMW în localitate, i-a accidentat grav pe Ionuţ Totora, de 22 de ani, şi pe Florin Tudor, de 18 ani, ambii din comună, care circulau din sens opus pe un moped.
În urma cercetărilor s-a stabilit că responsabil de producerea accidentului este şoferul BMW-ului, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga. Pe numele celor doi şoferi au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.  
Potrivit unei statistici întocmite de IPJ Dolj, în 2009, accidentele de motociclete şi mopede au făcut 102 victime în Dolj. Au fost înregistrate 78 de accidente în care au fost implicate mopede, soldate cu nouă morţi, 20 de răniţi grav şi 60 uşor. De asemenea, au fost înregistrate şi 11 accidente de motocicletă, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, trei au fost rănite grav, iar alte şase uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII