17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStâlp în flăcări lângă benzinărie

Stâlp în flăcări lângă benzinărie

Un stâlp al CEZ Distribuţie, aflat în apropierea unei benzinării de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova, a fost cuprins de flăcări ieri-dimineaţă. Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la o cutie de conexiune amplasată pe stâlp. Focul s-a extins cu repeziciune la cablurile electrice, de telefonie şi televiziune, precum şi la un amplificator al reţelei CATV. Deşi nu exista pericolul să se propage la pompele de alimentare, angajaţii staţiei de alimentare cu carburanţi şi trecătorii au intrat în panică. „Am auzit un pocnet puternic şi am văzut că se aprind firele electrice. Unul a căzut chiar pe carosabil. Au sunat colegii la pompieri, ne-a fost teamă, fiindcă sunt câţiva metri între stâlp şi prima pompă“, a precizat un angajat de la benzinărie.
Pompierii veniţi la faţa locului au lichidat în scurt timp focul. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Oltenia» al judeţului Dolj a fost alertat cu privire la un incendiu izbucnit pe bulevardul Ştirbei Vodă, nr. 30 A. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova. Incendiul se manifesta la cablurile electrice şi de transmisie date de la un stâlp al CEZ Distribuţie, fără posibilităţi de propagare. Incendiul a fost lichidat în scurt timp de pompieri, singurele pagube fiind cablurile electrice, de telefonie şi televiziune şi o cutie de conexiuni din material plastic. Din cercetările la faţa locului a reieşit că sursa probabilă de aprindere a fost un scurtcircuit“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, reprezentantul ISU Dolj.
La rândul lor, angajaţii de la CEZ Distribuţie au intervenit şi au scos reţeaua de sub tensiune, numai că versiunea lor este alta. „Un incendiu ce s-a produs la un amplificator al reţelei CATV, situat pe un stâlp al reţelei de distribuţie a energiei electrice a afectat izolaţia de la un cablu de joasă tensiune. Din acest motiv a fost sistată furnizarea energiei electrice în zona de case de pe b-dul Ştirbei Vodă“, a afirmat reprezentantul Departamentului Comunicare şi Relaţii Publice, Dan Popescu, din cadrul CEZ Distribuţie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII