Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Spectacol astral în Poiana Narciselor
Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă „Tineri pentru Viitor“, împreună cu Societatea Astronomică Română de Meteori – Astroclubul SARM Gorj, va organiza în noaptea de 12 spre 13 august „Noaptea Perseidelor 2010“. Iubitorii cerului sunt aşteptaţi pe 12 august, începând cu ora 22.00, în Poiana Narciselor din localitatea Preajba sau în localitatea Bumbeşti-Jiu, în zona Stadionului, pentru a participa la acest grandios spectacol celest. În plus, în scopul popularizării astronomiei, se vor efectua observaţii astronomice prin diferite instrumente specializate, la o serie de obiecte, precum: planeta Jupiter, începând cu ora 2.00, galaxii şi nebuloase, roiuri globulare şi roiuri deschise de stele, diverse stele duble.
Mihaela FLOROIU

Cod galben de caniculă
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben de caniculă, în perioada 12-14 august. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în cea mai mare parte a ţării, iar indicele de confort termic ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent peste 35 de grade, îndeosebi în regiunile sudice şi estice.
Click News

Festivalul de folk, deschis de un deţinut
Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului“, care a durat două zile, a luat sfârşit marţi seară. Înarmaţi cu chitare şi versuri, artişti precum Sotin Minghiat, Doru Stănculescu, Emeric Imre, Nicu Zota, Mircea Vintilă, Cătălin Stepa, Mircea Bodolan sau Magda Puşcaş au încântat publicul iubitor al acestui gen de muzică. Ca şi în ediţiile trecute, fiecare concurent în parte şi-a depănat povestea, pe corzile chitarei. Preţ de câteva ore, luni seară, timpul a căpătat altă dimensiune, iar agitaţia şi lipsa poftei de viaţă au rămas la porţile Teatrului de Vară din municipiul Târgu Jiu, acolo unde a fost organizat festivalul. Cel care a dat startul a fost Leon Dumitru Gheorghe, deţinut la Penitenciarul Târgu Jiu. Potrivit lui Viorel Gârbaciu, director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, preselecţia a fost organizată chiar în cadrul penitenciarului. Viorel Gârbaciu şi actorul Ioan Alexandrescu, cel care coordonează programul „Comunicare prin artă“, dedicat persoanelor lipsite de libertate, i-au oferit deţinutului şansa de a veni în faţa publicului şi a juriului. Gheorghe Dumitru Leon participă în mod constant la programele educative şi culturale organizate de Penitenciarul Târgu Jiu şi este membru al trupei de teatru „Şansa“.
Mihaela Floroiu

Cereri puţine de cumpărare a locuinţelor ANL, în Gorj
În judeţul Gorj, locuinţe ANL sunt în Târgu Jiu, Motru, Rovinari şi Târgu Cărbuneşti, câteva sute de familii ocupându-le în prezent. Din toate aceste localităţi, doar la Motru au fost depuse două cereri de cumpărare unor astfel de locuinţe. „La Primăria Târgu Jiu nu s-a primit încă nici o cerere de cumpărare, iar telefoanele primite pentru a cere informaţii suplimentare legate de acest subiect sunt în general de nemulţumire faţă de preţul stabilit de Ministerul Dezvoltării, de 407 euro/metru pătrat. Pentru chirie în blocuri ANL avem în aşteptare circa 1.500 sute de dosare şi încă mai primim. În municipiu mai sunt aprobate spre construire alte 600 de apartamente şi garsoniere, deja lucrându-se la un prim lot. În prezent, la nivelul oraşului Târgu Jiu există 275 de locuinţe tip ANL, toate fiind locuite“, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Nici la Rovinari, autorităţile locale nu au primit nici o cerere de cumpărare pentru cele 96 de locuinţe ANL. La Motru au fost depuse două cereri de achiziţionare. Aici există 34 de locuinţe construite în regim ANL.
Mihaela Floroiu

Exit mobile version