Acasă Local Electroputere mai concediază 350 de salariaţi

Electroputere mai concediază 350 de salariaţi

Societatea va trimite acasă 350 de salariaţi la 1 octombrie, costurile cu salariile compensatorii ale acestora ridicându-se la circa 1,8 milioane de euro.

Electroputere Craiova va trimite acasă încă 350 de salariaţi de la 1 octombrie, din cauza dificultăţilor economice pe care le are, a informat miercuri Aurel Bojenoiu, liderul sindical din societate.
„Conducerea a avansat o cifră de 500 de salariaţi, însă după negocieri s-a ajuns la 350. Ei vor primi cinci, şapte sau nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime. La privatizarea societăţii, în 2007, compania saudită Al Arrab Contracting Company (ACC) şi-a luat angajamentul faţă de sindicat că va plăti salarii compensatorii, în caz că va fi nevoită să facă disponibilizări“, a precizat Bojenoiu.
Disponibilizările vor costa societatea craioveană circa 1,8 milioane de euro, a precizat directorul general al societăţii, Adrian Dumitriu. „Vor pleca oameni din toate compartimentele. După ultima reducere de personal, în fabrică vor mai lucra 1.650 de persoane“, a afirmat acesta. De altfel, directorul a avertizat încă de la începutul anului că recesiunea economică pe piaţa de profil va duce la concedierea a 500 de salariaţi. În plus, Electroputere este exclusă sistematic de la licitaţiile româneşti de pe piaţa energetică, pe motiv că are datorii către bugetul de stat. Pentru a achita o parte din datorii, societatea s-a văzut nevoită să scoată la mezat active de pe 40 de hectare, adică peste jumătate din fabrică. Belgienii care controlează dezvoltatorul imobiliar Bel Rom vor amenaja Electroputere Shopping Center – primul mall din Craiova, în două hale pe care le achiziţionează de la societatea olteană. Au fost deja eliberate o hală de cinci hectare a Fabricii de Aparataj şi alta de 2,5 hectare – unde erau locate confecţiile metalice. Aici ar putea veni parteneri tradiţionali ai belgienilor: Carrefour, Auchan, Bricostore etc. Banii proveniţi din tranzacţie – circa 20 de milioane de euro, după unele surse – ar urma să meargă la bugetul de stat, în contul datoriilor.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version