10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElectroputere mai concediază 350 de salariaţi

Electroputere mai concediază 350 de salariaţi

Societatea va trimite acasă 350 de salariaţi la 1 octombrie, costurile cu salariile compensatorii ale acestora ridicându-se la circa 1,8 milioane de euro.

Electroputere Craiova va trimite acasă încă 350 de salariaţi de la 1 octombrie, din cauza dificultăţilor economice pe care le are, a informat miercuri Aurel Bojenoiu, liderul sindical din societate.
„Conducerea a avansat o cifră de 500 de salariaţi, însă după negocieri s-a ajuns la 350. Ei vor primi cinci, şapte sau nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime. La privatizarea societăţii, în 2007, compania saudită Al Arrab Contracting Company (ACC) şi-a luat angajamentul faţă de sindicat că va plăti salarii compensatorii, în caz că va fi nevoită să facă disponibilizări“, a precizat Bojenoiu.
Disponibilizările vor costa societatea craioveană circa 1,8 milioane de euro, a precizat directorul general al societăţii, Adrian Dumitriu. „Vor pleca oameni din toate compartimentele. După ultima reducere de personal, în fabrică vor mai lucra 1.650 de persoane“, a afirmat acesta. De altfel, directorul a avertizat încă de la începutul anului că recesiunea economică pe piaţa de profil va duce la concedierea a 500 de salariaţi. În plus, Electroputere este exclusă sistematic de la licitaţiile româneşti de pe piaţa energetică, pe motiv că are datorii către bugetul de stat. Pentru a achita o parte din datorii, societatea s-a văzut nevoită să scoată la mezat active de pe 40 de hectare, adică peste jumătate din fabrică. Belgienii care controlează dezvoltatorul imobiliar Bel Rom vor amenaja Electroputere Shopping Center – primul mall din Craiova, în două hale pe care le achiziţionează de la societatea olteană. Au fost deja eliberate o hală de cinci hectare a Fabricii de Aparataj şi alta de 2,5 hectare – unde erau locate confecţiile metalice. Aici ar putea veni parteneri tradiţionali ai belgienilor: Carrefour, Auchan, Bricostore etc. Banii proveniţi din tranzacţie – circa 20 de milioane de euro, după unele surse – ar urma să meargă la bugetul de stat, în contul datoriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII