10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist fals, descoperit la Bârza

Poliţist fals, descoperit la Bârza

Un tânăr din Voineasa, care pretindea că este poliţist, a fost depistat luni la Bârza – Olt. Băiatul a cerut de la mai multe persoane diverse sume de bani, promiţându-le, în schimb, că le ajută să se angajeze în poliţie.

Un tânăr de 17 ani, din localitatea Voineasa, care pretindea că este poliţist, a fost reţinut luni de poliţişti în timpul unui flagrant organizat în comuna Bârza – Olt. Metoda de operare a tânărului a fost cât se poate de simplă. El pretindea că este poliţist şi, în această calitate, a cerut de la mai multe persoane din comuna Bârza diverse sume de bani, promiţându-le în schimb că le angajează la poliţie, susţine primarul localităţii din Voineasa, Constantin Costache.
„Băiatul reţinut provine dintr-o famile săracă. Sunt şapte-opt fraţi. Nu îmi dau seama cum a reuşit să inducă în eroare atâtea persoane din Bârza. Era un băiat simplu, avea grijă de vacile satului. Nu ştiu cum au putut oamenii să creadă că lucrează la poliţie. Am auzit că le promitea că îi angajează la Poliţia Comunitară“, a declarat primarul Constantin Costache.

Anchetatorii, pe fir

Procurorii au însă altă variantă. Potrivit Cameliei Raicu, purtătorul de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş, Viorel Dinu a pretins că este şeful de post de la Poliţia Voineasa. El este acum cercetat pentru înşelăciune. „Minorul s-a îmbrăcat în haine de poliţist şi i-a cerut unui tânăr 500 de lei pentru a-i înlesni accesul la Şcoala de Poliţie. Cei doi ar fi trebuit să se întâlnească aseară (luni seară – n.r.), în comuna Voineasa. Minorul a fost prins în timp ce primea de la bunicul tânărului din Bârza suma de 500 de lei. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi (ieri – n.r.) a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Este cercetat pentru port ilegal de uniformă, uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune“, a spus procurorul Camelia Raicu.
Viorel Dinu a fost eliberat ieri de oamenii legii şi este cercetat în stare de libertate. „Pe 9 august, în jurul orei 22.15, în urma cercetărilor angajaţilor Poliţiei Balş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, s-a organizat flagrantul în comuna Bârza, în urma căruia a fost prins băiatul suspectat de înşelăciune. În fapt, acesta, declinându-şi calitatea de poliţist, a pretins şi primit de la alt tânăr din comuna Bârza bani, pentru a-l angaja în poliţie. Astăzi (ieri- n.r.), acesta a fost eliberat. El este cercetat în stare de libertate, însă are interdicţie de a părăsi localitatea timp de 30 de zile“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că Viorel Dinu ceruse de mai multe ori bani de la Octavian Pătru, sub acelaşi pretext, primind în total 745 de lei. Poliţiştii continuă cercetările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII