10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIonel Cincă are nevoie de sânge

Ionel Cincă are nevoie de sânge

Pilotul grav rănit după ce motodeltaplanul cu care zbura s-a prăbuşit la Drăgăşani se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Reamintim că, duminică după-amiază, în apropierea străzii Avram Iancu din Drăgăşani, s-a prăbuşit un aparat de zbor de mici dimensiuni cu două persoane la bord. Pilotul – Ionel Cincă, de 46 de ani, din Craiova – şi însoţitorul său – Viorel Oanţă, de 43 de ani, din Drăgăşani – au fost grav răniţi, suferind multiple traumatisme. Oanţă a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a rămas internat, însă pilotul Cincă, aflat într-o stare mult mai gravă, a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă din Craiova. El a fost internat în Clinica de Terapie Intensivă, cadrele medicale arătându-se rezervate cu privire la şansele sale de supravieţuire. Medicii le-au spus rudelor şi prietenilor lui Ionel că  are mare nevoie de sânge pentru transfuzii. Pilotul are grupa de sânge 01, dar criza de sânge este atât de mare la Centrul de Transfuzii din Craiova încât este binevenit orice donator, indiferent ce grupă de sânge are.
„Noi sperăm că se va face bine, dar problema este că Ionel are urgentă nevoie de sânge. Luni au venit oameni nu doar din Craiova, ci şi de la Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, ca să doneze sânge pentru el. Îi rugăm pe toţi cei care îl cunosc pe Ionel sau care vor să-l ajute să meargă la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Craiova, ca să doneze sânge pentru el“, a spus Sorin Istrate, un bun prieten al pilotului Ionel Cincă.
Cuprins încă de la vârsta de 18 ani de microbul zborului, Cincă practică din pasiune paraşutismul, planorismul şi deltaplanismul. Cea mai de seamă performanţă a sa a fost traversarea Carpaţilor cu motodeltaplanul, pe traseul Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş – Timişoara şi retur, nu înainte de a participa la un concurs în Timişoara, unde a obţinut premiul al doilea la concursul de aterizare la punct fix.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS