Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Managerul SJU Slatina a făcut infarct
 Constantin Nicu Vladu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, a suferit vineri dimineaţă un infarct, potrivit unor surse din cadrul unităţii. Conform aceloraşi surse, medicii au decis transportarea de urgenţă către Spitalul Fundeni din Capitală. Managerul a fost însoţit şi de şeful Secţiei de Cardiologie Slatina, doctorul Mircea Andriţoiu. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Adela Bobeş, a confirmat informaţia. „Ştiu că domnul manager a avut ceva probleme de sănătate. Nu ştiu mai multe. A fost solicitat Serviciul de Ambulanţă în acest caz“, a declarat vineri după-amiază Adela Bobeş.
Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Olt, Laurenţiu Moisiu, şeful SJU Slatina este în afara oricărui pericol.  „Un echipaj al nostru l-a transportat pe domnul manager la Fundeni, iar acum este în afara oricărui pericol“, a declarat Moisiu.
Maria PĂUN

Avarii produse de furtună
Mai multe clădiri din comuna doljeană Pieleşti au fost la un pas de a fi mistuite, în urma unui incendiu izbucnit din cauza unui trăsnet.  În noaptea de vineri spre sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“ al judeţului Dolj a fost alertat prin 112 cu privire la un incendiu izbucnit în comuna Pieleşti, la proprietatea lui Ion G. Cei patru subofiţeri de pompieri care s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la două căpiţe de fân. Pompierii au reuşit să stingă în scurt timp flăcările, ce ameninţau dependinţele din apropiere. Au ars aproximativ două tone de furaje. Din cercetări a reieşit că incendiul a fost cauzat de un trăsnet.  În urma ploilor torenţiale de vineri seară, pompierii din Băileşti au intervenit cu două autospeciale şi două motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor de pe străzile Meseriaşi, Progresului, Amza Pellea şi Unirii din Băileşti. În aceeaşi zi, în comuna Negoi, furtuna a afectat mai multe gospodării, şase copaci au fost rupţi de vânt şi au existat avarii la stâlpii care susţineau cablurile electrice de joasă tensiune, fiind prejudiciată alimentarea cu energie electrică a comunei, informează un comunicat al ISU Dolj.
Adrian DINU

300 de studenţi de la „Spiru Haret“ susţin încă o dată licenţa
Aproximativ 300 de studenţi care au absolvit diferite specializări ale Universităţii „Spiru Haret“ din Târgu Jiu vor susţine încă o dată examenul de licenţă. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei a decis ca absolvenţii înmatriculaţi în perioada 2005-2008 la Universitatea „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, care au urmat cursuri la forme de învăţământ ID şi FR, să susţină un nou examen de licenţă. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au fost cei care au decis acest lucru. „În jur de 300 de absolvenţi, din 2008 şi 2009, exceptând Dreptul, Administraţia Publică, Istoria şi Limba şi Literatura Română, vor susţine, în perioada 15-30 septembrie sau în februarie, un nou examen. Vin şi fac o simplă cerere, nu vor mai plăti nici un fel de taxă şi nu vor mai face nici un fel de dosar. Este foarte important pentru studenţi ca acei trei ani să fie recunoscuţi, iar acest nou examen se va da în prezenţa unei comisii din care va face parte şi un profesor din afara universităţii, tocmai pentru a confirma valabilitatea actului educaţional“, a declarat Dorin Taşcău, directorul centrului teritorial al universităţii. Studenţii sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să susţină din nou licenţa. Studenţii vor fi reexaminaţi de doi profesori din cadrul universităţii şi de unul de la o altă universitate de stat. Printre cei care vor susţine examenul se numără absolvenţii specializărilor Sociologie-Pshihologie, Muzică şi Finanţe-Bănci.
Mihaela Floroiu

Exit mobile version