10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLavinu, arestat pentru jaf

Lavinu, arestat pentru jaf

Al treilea suspect în cazul jafului produs în Craiova, în noaptea de Paşte, a ajuns după gratii. Alţi doi sunt daţi în urmărire generală, pe numele lor fiind emise mandate de arestare în lipsă.

Poliţiştii craioveni de la Biroul de Investigaţii Criminale au reuşit să pună mâna pe încă unul dintre suspecţii care se sustrăgeau cercetărilor, în cazul jafului din Noaptea de Înviere. Este vorba despre Lavinu Sardaru, de 29 de ani, pe numele căruia judecătorii emiseseră un mandat de arestare în lipsă.

Furt ca la Caracal

Fapta pentru care Lavinu este cercetat s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2010. Puţin după ora 3.00, câţiva indivizi mascaţi opreau un BMW seria 5 Break pe strada Ion Budai Deleanu din Craiova. „Mascaţii“ au pătruns în curtea de la numărul 5, dar n-au intrat în vila din faţă, în care nu locuia nimeni, ci s-au dus glonţ la căsuţa mai mică, din fundul curţii. Acolo stătea singură Gabiea Nistor, de 60 de ani.
Hoţii au intrat peste femeie, i-au astupat gura ca să nu strige după ajutor, au „liniştit-o“ cu câteva palme şi mai mulţi pumni peste faţă, apoi au legat-o cu un cearşaf, să nu fugă. Oaspeţii nepoftiţi s-au dus apoi direct la seiful cu două uşi, în care femeia îşi ţinea bijuteriile de aur. „Mascaţii“ au luat pe sus seiful, care cântărea mult peste o sută de kilograme, l-au pus cu greu în portbagajul BMW-ului şi au plecat. Nu fără incidente, însă. După vreo 20 de metri, maşina, îngreunată, a intrat într-o groapă, iar şoferul a dat atât de puternic cu spatele de strada pietruită încât bara de protecţie posterioară a autoturismului a rămas chiar acolo. Hoţii însă nu şi-au dat seama şi au dispărut în noapte cu prada.
Nu după mult timp, victima s-a dezlegat şi a dat fuga în vecini, care au sunat la 112, anunţând că s-a furat un seif cu circa o jumătate de kilogram de bijuterii. Zeci de poliţişti şi jandarmi au împânzit zona, în căutarea tâlharilor.

Încă unul după gratii

Găsind bara de protecţie, oamenii legii au încercat să afle a cui era maşina. Pe de altă parte, dându-şi seama că hoţii ştiau bine casa, anchetatorii au bănuit că autorii faptei erau rude ale victimei. În fruntea listei de suspecţi se aflau câţiva nepoţi ai femeii, care însă nu erau de găsit acasă.
La domiciliul unuia dintre ei – Ionel Ucrain Bîcan, de 36 de ani, din Craiova – au găsit în curte BMW-ul cu care se dăduse lovitura. În maşină s-a găsit şi seiful furat. Una dintre uşile acestuia fusese deschisă prin tăierea balamalelor cu un flex. Înăuntru nu era însă nimic. Hoţii nu au reuşit să deschidă şi cea de-a doua uşă. Poliţiştii au deschis-o, găsind înăuntru circa 400 de grame de bijuterii din aur. Pe seif, o grămadă de amprente, care nu făceau decât să-i incrimineze pe cei deja bănuiţi.
Suspecţii fuseseră daţi în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Aşa se face că, la o zi după jaf, câţiva dintre ei au fost prinşi. În baza unor mandate emise de judecători, Ştefan Aurel Belu, de 22 de ani, nimeni altul decât nepotul interlopului Stelică Dragavei, precum şi Nicolae Dumitru Dirivan, zis Chuck Norris, de 22 de ani, au ajuns în spatele gratiilor. Alţi trei suspecţi erau de negăsit. Este vorba despre Lavinu Sardaru, de 29 de ani, Ionel Ucrain Bîcan, de 36 de ani, şi Florin Matache, de 27 de ani.
Ieri-dimineaţă, poliţiştii l-au prins pe Sărdaru. „Având informaţii că bărbatul se întorsese în ţară de două zile, poliţiştii au procedat la reţinerea şi introducerea sa în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în baza mandatului de arestare în lipsă emis pe numele său de Judecătoria Craiova. Ceilalţi doi suspecţi se sustrag cercetărilor, fiind daţi în urmărire generală şi în consemn la frontieră“, a declarat ag. Amelia Căprărin, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

„Chuck Norris“ nu era nebun

Unul dintre suspecţi – Nicolae Dumitru Dirivan, zis Chuck Norris – încercase să scape de răspunderea penală, susţinând că e nebun. După ce l-au consultat, specialiştii de la IML Craiova au concluzionat că respectivul ar avea discernământul diminuat, însă comisia superioară de la Bucureşti a decis că tânărul a avut totuşi discernământ, deci trebuie să răspundă penal şi poate fi arestat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII