Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cod galben pe Jiu şi Olt
Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi precipitaţiile prognozate pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torente, pâraie, ceea ce poate atrage inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite cu depăşiri ale cotelor de atenţie. Potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Bazinală de Apă Jiu, în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia se instituie cod galben pe râurile: Jiu superior şi mijlociu (judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi) şi afluenţii Oltului inferior (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt).
Andreea HORCONE

Bani pentru sinistraţi
Angajaţii Primăriei Târgu Jiu şi cei ai direcţiilor şi serviciilor subordonate au donat suma de 2.607,82 lei sinistraţilor din judeţul Botoşani. „După inundaţiile din Moldova, am primit mai multe cereri de ajutor financiar din partea Prefecturilor Bacău, Neamţ, Suceava şi Botoşani, prin care ne puneau la dispoziţie conturi bancare pentru trimiterea ajutorului. Banii au provenit din donaţiile angajaţilor şi, după ce au fost strânşi, am hotârât să îi trimitem la Botoşani deoarece acolo am considerat că au fost pagubele cele mai mari. Este vorba de suma de 2.607,82 lei, care a fost deja virată în contul Prefecturii Botoşani. Altă donaţie, în valoare de 5.000 de lei, a fost trimisă tot în contul Prefecturii Botoşani de către SC Aparegio SA Gorj, societatea care asigură servicii de apă şi canalizare. Reprezentanţii unităţii au precizat că şi aceşti bani au fost strânşi în urma donaţiilor angajaţilor“, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Mihaela FLOROIU

Economii de 26 de milioane de euro anual
Anularea primelor pensii de invaliditate şi indemnizaţii pentru handicap acordate în baza unor dosare care conţineau date false generează economii anuale de 26 de milioane de euro la buget, potrivit premierului Emil Boc. „Există în România 288.401 persoane care beneficiază de venit minim garantat. Până în prezent, am controlat 85.000 de dosare. (…) Din cele 85.000 de dosare verificate, 20.000 au fost suspendate, adică înseamnă că au fost ilegal acordate. Din aceste dosare suspendate economiile la buget numai pe un an înseamnă 45,6 milioane de lei, deci aproximativ 11 milioane de euro“, a declarat premierul la postul public de radio. În ceea ce priveşte dosarele persoanelor care primesc indemnizaţia de handicap, Boc a declarat că sunt 549.906 beneficiari şi au fost verificate 51.000 de dosare. „Din acestea, 7.300 sunt dosare abuzive, care nu ar fi trebuit acordate. Şi aici economia, pe an, este de 39,5 milioane de lei, aproape zece milioane de euro“, a spus şeful executivului. Acesta a mai spus că sunt şi 915.656 de dosare privind acordarea pensiilor de invaliditate, din care au fost verificate 48.869. Dintre acestea, 3.403 au fost anulate, ceea ce generează o economie anuală la buget de cinci milioane de euro. Guvernul a decis, odată cu asumarea răspunderii pe Legile de reformă, verificarea în decurs de trei ani a tuturor dosarelor în baza cărora se acordă pensii de invaliditate.
NewsIn

Recital la Cimitirul Vesel
Taraful „Rapsozii Gorjului“ din judeţul Gorj va susţine un recital la Cimitirul Vesel din Săpânţa – Maramureş, acolo unde, săptămâna viitoare se va desfăşura proiectul cultural româno-irlandez „Drum Lung spre Cimitirul Vesel“, realizat de managerul cultural Grigore Leşe. Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a declarat că le va vorbi participanţilor despre muzica lăutărească din Gorj.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version