16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn sfert din dosarele pentru venitul minim garantat, anulate

Un sfert din dosarele pentru venitul minim garantat, anulate

Ministrul muncii, Mihail Şeitan, a declarat ieri, la videoconferinţa cu prefecţii, că 24% din dosarele pentru venitul minim garantat controlate de autorităţi au fost suspendate sau anulate pentru că au fost acordate ilegal.
„Rezultatele arată că, după 50% din numărul total de dosare pentru venitul minim garantat verificate în teritoriu, aproximativ 24% sunt dosare care au fost suspendate şi anulate, deci acordate ilegal sau în afara legii. (…) Avem localităţi întregi. În 67 de localităţi din ţară, am suspendat toate dosarele – aproape 10.000. Zonele cele mai reprezentative din acest punct de vedere au fost Bacău, Prahova, Timiş şi Vaslui“, a anunţat Şeitan.
Similar, ministrul a precizat că, în privinţa indemnizaţiilor acordate persoanelor cu handicap, au fost verificate peste 40.000 de dosare, dintre care peste 6.000 au fost suspendate, „cu posibilă suspiciune de fraudă“. „Adică 15,4%, iarăşi un volum mare. Urmează să luăm şi măsuri de natură juridică, să zicem penală, în anumite situaţii“, a subliniat Şeitan.
Potrivit acestuia, au fost verificate şi 39.000 de dosare pentru pensiile de invaliditate. „Din acestea, aproximativ 3.200 de dosare, care se referă la oameni având pensii de invaliditate, au condus la depensionarea acestora, adică aproape 10%“, a relatat ministrul.
Premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor să informeze opinia publică în privinţa rezultatelor verificărilor. „Aceasta este o parte a reformei sistemului social – cei şmecheri să fie trimişi la muncă, cei cu nevoi să fie protejaţi şi sprijiniţi de către stat. Până acum, aţi văzut, toată lumea primea certificate de orb şi conducea nestingherit maşina prin oraş“, a spus Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU