16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcarea cu plată, idee relansată

Parcarea cu plată, idee relansată

Deşi a lăsat la un moment dat impresia că nu mai accelerează pe ideea parcărilor cu plată, Primăria Craiova nu a renunţat. Este aproape de finalizarea unui regulament în acest sens, care a fost chiar la un pas de a intra pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare a consiliului local.
Potrivit consilierilor municipali, forma actuală a regulamentului trebuie reanalizată, întrucât este nevoie de o mai clară structură tehnică şi juridică, pentru a nu exista riscul unui eşec.
„Nu sunt încă stabilite clar locurile pentru care se va institui în prima fază taxa de parcare şi am înţeles că mai sunt şi aspecte de ordin juridic care mai trebuie puse la punct“, a spus consilierul local Gheorghe Albăstroiu. Proiectul nu este nou. La primele estimări, din iarna acestui an, specialiştii municipalităţii au ajuns la concluzia că peste 1.200 de locuri de parcare din centrul oraşului, pe strada Calea Bucureşti, ar putea fi utilizate pe timpul zilei şi numai de luni până vineri, contra unei taxe percepute pe sistem de parcometru, abonament, card de parcare, tichet sau rezervare. Modelul utilizat a fost cel de la Piteşti, unde a fost aprobat în 2009 un „Regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII