11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBoc taie banii autorităţilor locale care nu fac restructurarea

Boc taie banii autorităţilor locale care nu fac restructurarea

Premierul Emil Boc a declarat ieri, la videoconferinţa cu prefecţii, că autorităţile locale care nu vor efectua procesul de restructurare până la termenul-limită de 16 august, prin adoptarea noilor organigrame potrivit OUG nr. 63/2010, nu vor mai primi bani de la Bucureşti din cotele defalcate.
„Pentru judeţele cu restanţe la organigramele care trebuie trimise spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, luaţi act şi încadraţi-vă în termen! 16 august este termenul-limită pentru adoptarea de către autorităţile locale a noilor organigrame care consfinţesc ce scrie în OUG nr. 63/2010. Dacă nu se face, le tăiem banii. Asta e singura sancţiune. Nu mai primesc bani din cote defalcate de la Bucureşti şi atunci să vedem cum or să se descurce consiliile judeţene sau primăriile cu propriii lor bani, dacă nu fac acest proces de restructurare. Lucrurile sunt foarte clare şi ferme. Vom mai avea o videoconferinţă în 15 august să vedem exact cum stăm“, le-a transmis Boc prefecţilor.
Anterior, secretarul de stat în MAI, Gheorghe Emacu, a explicat că, în privinţa aplicării OUG nr. 63/2010, autorităţile sunt în etapa în care primesc din teritoriu proiectele de organigramă de la toate unităţile administrativ-teritoriale pentru analiză şi avizare. „Până la 30 iulie au fost înregistrate, în vederea avizării, 2.897 de proiecte de organigramă dintr-un total de 3.227, adică aproximativ 90% (…) Mai sunt 330 de proiecte care nu au fost transmise, judeţele cu restanţe fiind: Gorj şi Vrancea cu câte 22 de proiecte, Galaţi cu 20, Mehedinţi, Bacău şi Vaslui cu câte 19“, a prezentat oficialul MAI.
El a subliniat că principalele probleme identificate vizează nerespectarea procentului de 12% funcţii publice de conducere din totalul de funcţii publice, depăşirea numărului maxim de posturi stabilit prin OUG nr. 63/2010 şi existenţa unor posturi ca având prerogative de putere politică. „Până pe 16 august, urmează ca proiectele să fie supuse aprobării consiliului local sau judeţean. Mai avem două săptămâni de activitate intensă“, a spus Emacu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS