5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfacerea Excavatorul, în justiţie

Afacerea Excavatorul, în justiţie

Şase persoane, în frunte cu o avocată din Craiova, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind acuzaţi de mai multe ţepe, date prin intermediul unei firme pe care apoi au „pasat-o“ unui muribund.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a şase persoane, acuzate că au înşelat mai multe firme. Avocata Iuliana Didu, de 32 de ani, membră a Baroului Dâmboviţa, împreună cu Daniel Florin Fota, de 33 de ani, şi George Radu, de 36 de ani, toţi din Craiova, au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv, iar Mariana Ştefu, de 47 de ani, din Sadova, şi Silviu Cătălin Rădoi, de 34 de ani, din Craiova, în stare de libertate, în timp ce Eliza Viorica Vlad – al cărei nume figurează pe mai multe dosare de înşelăciune cercetate de diverse parchete din ţară – a fost trimisă în judecată în lipsă, fiind dispărută de la domiciliu. Dintre acuzaţiile care le sunt aduse inculpaţilor nu lipsesc înşelăciunea cu consecinţe deosebit de grave, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, falsul privind identitatea, uzul de fals şi tăinuirea, fapte pentru care Codul Penal prevede pedepse de până la 20 de ani de închisoare.

Mortul a rămas dator

Din investigaţiile efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, a reieşit că învinuiţii, în perioada iunie-august 2009, folosind calităţi şi identităţi false, au înşelat patru agenţi economici din ţară – SC PREBET Aiud SA, SC PORTOROSA ART SRL, SC COTACO SRL şi SC ROM LUC GRUP SRL – prin intermediul firmei SC SIC CONSTRUCT SRL Craiova. Concret, fie au închiriat de la mai multe firme diverse utilaje de construcţii, printre care macarale şi excavatoare, pe care apoi le-au vândut, ca şi când ar fi fost proprietari, fie au achiziţionat diverse mărfuri, inclusiv traverse de cale ferată, pe care apoi, „uitând“ să le plătească, le-au revândut imediat, sub preţul pieţei. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs celor patru firme înşelate depăşeşte 1.700.000 de lei.
După ce au dat ţepele, învinuiţii au scăpat de firmă. Societatea, cu sediul în strada Nectarului, nr. 33, i-a fost „pasată“ în schimbul sumei de 2.000 de lei, craioveanului Doru Gogoşanu, de 43 de ani, care la momentul respectiv avea afecţiuni medicale grave, decedând ulterior. În prezent, firma – al cărui principal obiect de activitate îl reprezintă efectuarea de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale – se află în lichidare judiciară.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a decis vineri să menţină starea de arest preventiv faţă de inculpaţii Iuliana Didu, Daniel Florin Fota şi George Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU