Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

„Casa Poporului“ un spectacol de teatru comunitar

Actori profesionişti voluntari şi persoane private de libertate din Penitenciarul Craiova vor susţine, în perioada 2-4 august, reprezentaţii ale spectacolului de teatru comunitar „Casa Poporului“, luni, 2 august, de la ora 17.00, la Club Electroputere – Centrul pentru Cultură Contemporană, marţi, 3 august, de la ora 17.00, la Studioul „Sf. Andrei“ – Departamentul de Teatru – Facultatea de Agronomie şi miercuri, 4 august, de la orele 11.00 şi 14.00, la Clubul Penitenciarului din Craiova
Evenimentul cultural a fost precedat în perioada iunie – iulie de selecţia grupului de actori din rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Craiova şi repetiţiile pentru spectacolul de teatru „Casa Poporului“. Regia şi textul au fost realizate de Bogdan Georgescu şi pentru prima dată din distribuţie fac parte actori profesionişti şi persoane private de libertate, Dragoş Măru Bran, Alex Calangiu, Iulia Lazăr, Sorinel Diţă, Irinel Neaga, Dumitru Pandele, Cristi Pătru şi Raluca Păun.
La realizarea Proiectului au contribuit Penitenciarul Craiova, Centrul pentru Cultură Contemporană – Club Electro Putere, Universitatea din Craiova – Departamentul de Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, Veioza Arte şi Asociaţia I. S. Drăgulescu.
Mirela MARINESCU

Un pian folosit de Beatles şi Pink Floyd, scos la licitaţie

Un pian Challen, folosit de legendarele trupe Beatles şi Pink Floyd la înregistrarea mai multor piese de succes, va fi scos la licitaţie, suma de vânzare estimată fiind de peste 300.000 de dolari, potrivit presei internaţionale. Pianul a fost cumpărat de celebrele studiouri londoneze Abbey Road în 1964 şi a fost scos din uz 16 ani mai târziu.
Trupa Beatles a înregistrat cu acest pian piesele „Paperback Writer“, „Ob-La-Di Ob-La-Da“ şi „Tomorrow Never Knows“, în timp ce Pink Floy l-a utilizat la melodia „Wish You Were Here“.
NewsIn

La mulţi ani, MAESTRE!

Tudor Gheorghe împlineşte duminică, 1 august, 65 de ani. O vârstă frumoasă, filă dintr-o carte o vieţii, care cuprinde multe amintiri muzicale pe care ni le-a lăsat maestrul de-a lungul carierei sale. Versurile care oblojesc sufletele, românii care le sorb de fiecare dată în spectacolele grandioase, adevăratele reprezentaţii cum puţine mai sunt astăzi, toate acestea ne fac să ne aplecăm astăzi la zi aniversară în faţa sa şi să-i mulţumim încă o dată, urându-i toate cele bune. Ne-a întregit cultura cu fiecare vers pus pe muzică, ne-a adus poezia mai aproape de suflet. Îl aşteptăm cu un nou spectacol presărat cu mesaje emblematice, pentru a ne bucura sufletele şi a-l aplauda la scenă deschisă, aşa cum se cuvine să fie răsplătit un adevărat maestru al cântului şi poeziei. La mulţi şi să ne trăiţi o mie de ani, MAESTRE!
Mirela MARINESCU

Lucrări de artă românească, promovate şi scoase la vânzare într-o galerie on line

Consumatorii de artă din România şi nu numai pot vizita o galerie on line care îşi propune să crească vizibilitatea artiştilor autohtoni şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte autentice.
Galeria se numeşte AtelierMix.ro şi a fost gândită de fondatorii săi să încurajeze consumul de artă de către publicul larg, promovând tinerii artişti români şi oferind consiliere gratuită la cumpărare.
Printre artiştii ale căror tablouri sunt deja expuse în galeria on line AtelierMix.ro se numără Amalia Dulhan, Alexandru Lupşe, Marius Burhan, Ruxandra Răileanu, Cosmin Cordos, Dorotheea Hîrjoi şi Daniel Tufiş.  
NewsIn

Exit mobile version