5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Combustibil penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus joi trimiterea în judecată în stare de libertate a craioveanului Sorin Ionel Croitoru. Inculpatul este acuzat de mai multe înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave şi de emiterea de cecuri fără acoperire în cont, fapte pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.
În sarcina lui Croitoru, anchetatorii au reţinut prin rechizitoriu faptul că inculpatul, în cursul lunii septembrie 2008, în calitate de împuternicit al SC Balkan Gas SRL din Podari, a achiziţionat de la SC Sud Oil SRL Bistreţ o importantă cantitate de motorină, pentru plata căreia a emis două file cec, deşi nu avea disponibil în cont. Firma vânzătoare ar fi fost prejudiciată cu suma de 320.258,10 lei.
Acelaşi inculpat, în calitate de împuternicit al SC Balkan Aedificia SRL Craiova, în perioada septembrie – noiembrie 2008, în mod repetat a achiziţionat de la SC Puy Trading SRL Piteşti diverse cantităţi de benzină şi motorină, pentru plata cărora a emis 16 file cec, tot fără acoperire în cont.
Potrivit procurorilor, acest aspect fusese cunoscut şi acceptat de reprezentanţii vânzătorului, filele cec nefiind completate de învinuit la toate menţiunile esenţiale prevăzute de Legea cecului. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII